fbpx

Тужилаштво: Још се трага за последњим власником аутомобила из ког је највероватније убијен Оливер Ивановић

0
(0)

Опел астра, која је највероватније коришћена у убиству Оливра Ивановића, продата је још средином 2016. године на једном аутоплацу у Србији, одговорено је Инсајдеру из Тужилаштва за организовани криминал у Београду. То је, по свему судећи, последњи траг о могућем власнику овог возила. Тужилаштво у Приштини је у оптужници навело да су починиоци убиства из опел астре испалили шест хитаца у Оливера Ивановића. Kретање опел астре у данима пре и на сам дан убиства Оливера Ивановића, као и последњи купац, могао би бити један од кључних трагова којима се бави косовско тужилаштво у оптужници, да би убиство повезао с полицијом на северу Kосова, па и са Миланом Радочићем.

Тужилаштво за организовани криминал, које од дана убиства Оливера Ивановића води преистражни поступак, у одговорима Инсајдеру потврдило је ранија сазнања да је опел астра која је, “према доступним подацима највероватније коришћена приликом убиства Оливера Ивановића, припадала српском држављанину који је дуже време живео у Аустрији”.

Међутим, власник је по свему судећи више пута промењен од тренутка када је породица аутомобил продала на плацу у Србији до тренутка убиства Оливера Ивановића.

Возило је последњи пут регистровано у Аустрији 2011. После смрти власника члан његове породице, према наводима тужилаштва у Србији возило је ради продаје 2016. предао аутоплацу у Србији.

“Проверама је утврђено да је возило предато аутоплацу крајем маја 2016. године и да је продато 10 до 15 дана касније. Од момента сазнања за могућност да је ово возило коршћено за извршење убиства, по налогу Тужилаштва за организвоани криминал, полиција непрекидно покушава да утврди идентитет купца. Потрагу отежава чињеница да о купопродаји овог возила, које није оцарињено нити регистровано у Репбулици Србији, није сачињена никаква документација, путем које би се могао идентификовати купац”, наводи се у одговору Тужилаштва.

Тужилаштво у Београду наводи да је проблем и чињеница да је купопродаја извршена више од годину и по пре извршења кривичног дела.

О потрази за власником возила непосредно након убиства говорио је и директор полиције Владимир Ребић, који је навео да је возило више пута мењало валсника. По свему судећи, није било могуће утврдити ко је све то возило користио, нити како је уопште доспело на Kосово.

Тужилаштво у Приштини у оптужници коју је подигло у децембру 2019. опел астру директно повезује са убиством. Један од адвоката одбране који је могао да види доказе којима тужилаштво у Приштини располаже рекао је да се на једом од снимака види тренутак када поред Оливера Ивановића пролази опел астра, како Оливер ивановић пада, али се не виде починиоци.

Тужилаштво из Приштине у оптужници директно повезује главног истражитеља у случају убиства Оливера Ивановића, Недељка Спасојевић, са аутомобилом за који наводе да је коришћено за убиство. Спасојевића оптужница из Приштине терети да је помогао извршиоцима убиства. Kако се наводи, виђен је дан раније како то исто возило спроводи до Северне Митровице у пратњи полицијског возила, а на сам дан убиства је олакшао и осигурао кретање опел астре. Спасојевић је у својој одбрани пред тужиоцем све негирао. Из саме оптужнице није јасно да ли косовско тужилаштво, поред исказа сведока, о томе има материјалне доказе, а пре свега снимке сигурних камера којима је иначе покривена цела Северна Митровица.

Шта се све наводи у оптужници тужилаштва из Приштине, која је подигнута 2. децембра 2019, шта су тврдње представника власти у Београду, а шта је познато од конкретних доказа у вези са убиством Оливера Ивановића после две године истрага гледаћете у новој емисији Инсајдера: (Не)савршен злочин, на програму Телевизије Н1, 16. Јануара 2020. у 20 сати.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Две године од убиства Оливера Ивановића – и даље без одговора ко је наредио, платио и извршио убиство

0 (0) Друга годишњица убиства једног од лидера Срба са Kосова и Метохије Оливера Ивановића …

Мирослав Ивановић: Две године је превише, збуњује што Београд штити Милана Радоичића (видео)

5 (2) Две године је превише времена, са нашим могућностима и спремношћу, да се не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *