У центру Бањалуке стоји споменик Ивану Мерцу који је деценијама школовао будуће кољаче Срба
фото: ivanmerz.hr

У центру Бањалуке стоји споменик Ивану Мерцу који је деценијама школовао будуће кољаче Срба

ЈЕДНА НЕВЕРОВАТНА ствар у Бања Луци пала ми је у очи у главном граду Републике Српске. Наиме, у самом центру града, у улици ни мање ни више него Београдској, налази се споменик Ивану Мерцу. Ко је Иван Мерц и како прича о њему почиње? У Петричевцу је годинама живео покатоличени Шваба Ханс назван Иван Мерц. Он је као професор, филозоф и идеолог католичанства деценијама школовао будуће кољаче Срба, Јевреја и Рома кроз организацију Крижара из којих је израсло усташтво. Међу његовим ученицима истичу се својим зверствима фра Радосав Главаш, фра Дионисије Јурчев, фра сатана Мајсторовић, фра Крстић, фра Иловача и још 1.500 других.

Из манастира Петричевац је пошла прва група кољача предвођена фра Мајсторовићем, по злу познатом као фра Сатана, који је отишао са дванаест усташа и он тринаести као Христос, у школу у Дракулићу и затражио од учитељице да изведе једно дете пред таблу. Дограбио је ту малу девојчицу и пред учитељицом која се онесвестила и другом децом заклао то дете рекавши: „Видите усташе како ја крижам српску копилад. Нека ова крв падне на моју душу a ја ћу вам дати опрост гријеха за све што данас почините.“ За не више од два сата побили су близу 1.500 деце, жена и одраслих. Баш то место, Петричевац, изабрао је бивши папа Иван Павао II за своју посету и извођење церемоније проглашења за свеца Ханса Ивана Мерца. Исти тај папа није посетио Јасеновац, односно Доњу Градину која је мање од 30 км удаљена од Петричевца.

Кланице Срба, Јевреја и Рома никада нису поменуте, a све трошкове папиног боравка и извођење церемоније пале су на терет српског народа у Босни. Тако су Срби, својим ЗАБОРАВОМ И НЕЗНАЊЕМ још једном убили своје претке – усташке жртве, а њиховом идеологу-крвнику подигли споменик у сред града.


Србијаданас.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ветеринар Шеклер мисли да су му Срби курве: Да вам поделим две-три црвене да се вакцинишете?

Ветеринар Шеклер мисли да су му Срби курве: Да вам поделим две-три црвене да се вакцинишете?

Вирусолог др Миланко Шеклер прокоментарисао је заседање Кризног штаба и актуелну епидемиолошку ситуацију. „Баш је …

Вучић подржао Декларацију да сви политичари у БиХ сарађују са Шмитом

Вучић подржао Декларацију да сви политичари у БиХ сарађују са Шмитом

Данас је у Љубљани усвојена Декларација Европске народне странке (ЕПП) “ЕУ – Западни Балкан 2021”, …

Један коментар

  1. To samo Srbi debili mogu sebi dozvoliti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *