У FBI и Министарству правде САД постојало тајно друштво које је деловало против Трампа

АМЕРИЧКА `дубока држава` већ годину дана покушава да обори Доналда Трампа и не успева. Бар засад. Зато компромитуће оптужбе и тајне прште на све стране. Попут новогодишњих карневалских ватромета.

Управо се, рецимо, разоткрило да у Федералном истражном бироу (FBI) и Министарству правде САД постојало тајно друштво које је – ако не и у предизборној кампањи и за време председничких избора у САД, оно сигурно током првих његових месеци у Белој кући – водило прави мали рат против Трампа!

То тајно друштво се – како је објавио телеканалу Fox News – помиње sms-преписци двоје сарадника FBI од којих је један био одстрањен од истраге о наводном „руском мешању” у изборе коју води специјални тужилац Роберт Мулер.

Ово је телеканалупотврдио председник комитета Представничког дома за надзор и владине реформе Трај Гоуди, републиканац из Северне Каролине.

Исто је потом учинио и конгресмен-републиканац Џон Ретклиф из Тексаса.

Овај последњи је рекао: „У понедељак смо сазнали да је тајно друштво, састављено од појединаца из Министарства правде и FBI, сигурно постојало непосредно после Трамповог избора за председника државе. У њему су била два контраобвештајца Питер Стржок и Лиза Пејџ. Обоје су радили против шефа државе. Не тврдим да је све било овако, али су користили такве речи да њихови аутори морају бити позвани да их, у најмању руку, разјасне”.

Гоуди је додатно открио: „Ти агенти FBI су у sms-преписци помињали, како се претпоставља, прво окупљање тајног друштва. Нисам једини који жели да сазна о каквом се тајном друштву радило”.

У међувремену је министар правде САД, Џеф Сешонс, изјавио да је FBI наводно изгубило sms-преписку двје својих сарадника од којих је један (Стржок) био одстрањен од истраге коју води Мулер.

Преписка ообухвата пет месеци – од момента када је Трамп од Обаме преузео власт, па до именовања Мулера за специјалног тужиоца, у пролеће 2017-те.

Сешонс је припретио дисциплинским казнама кривцима за нестанак преписке са сервера FBI.

Претпоставља се да су Стржок и Пејџ били у интимној вези. У сваком случају, у преписци нису штедели увреде на Трампов рачун.

Трампове присталице сматра да је преписка са помињањем „тајног друштва” доказ да је FBI у време предизборне кампање деловао против републиканског кандидата за председника САД, истовремено подржавајући његову супарницу Хилари Клинтон.

Факти

Актуелно

Суноврат нафте: Највећи пад цена од 2015. године

Пад цена нафте убрзан је ове недеље, јер су америчке компаније имале највише једнодневне губитке …

Трамп Макрону: У Паризу су већ учили немачки пре него што су вас Американци ослободили од Хитлера

ДОНАЛД Трампне опрашта и не пропушта прилику да врати ударац. Поводом идеје Емануела Макрона да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons