У FBI и Министарству правде САД постојало тајно друштво које је деловало против Трампа

АМЕРИЧКА `дубока држава` већ годину дана покушава да обори Доналда Трампа и не успева. Бар засад. Зато компромитуће оптужбе и тајне прште на све стране. Попут новогодишњих карневалских ватромета.

Управо се, рецимо, разоткрило да у Федералном истражном бироу (FBI) и Министарству правде САД постојало тајно друштво које је – ако не и у предизборној кампањи и за време председничких избора у САД, оно сигурно током првих његових месеци у Белој кући – водило прави мали рат против Трампа!

То тајно друштво се – како је објавио телеканалу Fox News – помиње sms-преписци двоје сарадника FBI од којих је један био одстрањен од истраге о наводном „руском мешању” у изборе коју води специјални тужилац Роберт Мулер.

Ово је телеканалупотврдио председник комитета Представничког дома за надзор и владине реформе Трај Гоуди, републиканац из Северне Каролине.

Исто је потом учинио и конгресмен-републиканац Џон Ретклиф из Тексаса.

Овај последњи је рекао: „У понедељак смо сазнали да је тајно друштво, састављено од појединаца из Министарства правде и FBI, сигурно постојало непосредно после Трамповог избора за председника државе. У њему су била два контраобвештајца Питер Стржок и Лиза Пејџ. Обоје су радили против шефа државе. Не тврдим да је све било овако, али су користили такве речи да њихови аутори морају бити позвани да их, у најмању руку, разјасне”.

Гоуди је додатно открио: „Ти агенти FBI су у sms-преписци помињали, како се претпоставља, прво окупљање тајног друштва. Нисам једини који жели да сазна о каквом се тајном друштву радило”.

У међувремену је министар правде САД, Џеф Сешонс, изјавио да је FBI наводно изгубило sms-преписку двје својих сарадника од којих је један (Стржок) био одстрањен од истраге коју води Мулер.

Преписка ообухвата пет месеци – од момента када је Трамп од Обаме преузео власт, па до именовања Мулера за специјалног тужиоца, у пролеће 2017-те.

Сешонс је припретио дисциплинским казнама кривцима за нестанак преписке са сервера FBI.

Претпоставља се да су Стржок и Пејџ били у интимној вези. У сваком случају, у преписци нису штедели увреде на Трампов рачун.

Трампове присталице сматра да је преписка са помињањем „тајног друштва” доказ да је FBI у време предизборне кампање деловао против републиканског кандидата за председника САД, истовремено подржавајући његову супарницу Хилари Клинтон.

Факти

Актуелно

Трамп Јункера на самиту G7 неколико пута назвао „суровим убицом“

УТИЦАЈНИ лист крупног америчког капитала The Wall Street Journal објавио је да се Доналд Трамп …

Трамп напушио Г7 и отишао у Сингапур да се види са другом Кимом

На управо завршеном самиту Г7 у Квебеку забележен је тренутак очито важног разговора светских лидера, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons