У извозу мина из Крушика у Украјину учествовала фирма оца министра полиције

2.5
(2)

Бивши члан Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) задужен за Балкан Никита Бондарјев изјавио је да је у извозу мина из српске фабрике Kрушик са српске стране посредовала фирма чији је председник отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

„То је велика тема, то што је у Украјини пронађено српско наоружање, конкретно мине произведене у српској фабрици Kрушик у Ваљеву“, рекао је Бондарев руској државној телевизији Русија 24, додајући да није реч о старим југословенским војним резервама, већ о садашњој производњи.

Он је навео да је све „изашло на површину“ пошто су нексплодирану мину показале доњецке војне формације.

Све је то довело до српске компаније „Kрушик“, они нису предавали наоружање директно Украјини, већ кроз мрежу фирми, рекао је Бондарев.

„Реч је о некој кипарској фирми, која је продала наоружање некој пољској фирми, а та је продала Украјини. При том кипарска фирма припада држављанину Украјине, и шта више, сину бившег шефа украјинске компаније Укроборонасервис. У име пољске фирме Натан у српску фирму су долазила на преговоре два држављанина Украјине, чија су имена и бројеви пасоша добро познати“, навео је Бондарјев.

„А са српске стране у тим преговорила је посредовала фирма чији је председник отац министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића“, додао је он.

Бондарјев је био шеф одељења за Балкан РИСИ, и заједно је са директором тог института, основаног при председнику Русије, отворено претходних година подржавао „проруске“ Двери, Демократску странку Србије и Српску радикалну странку.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Крушику до краја године без посла остаје 150 радника

5 (1) До Нове године из Крушика треба да оде 150 радника. Без посла остају …

Миленко Васовић: Иста екипа черупа Kрушик и Телеком

5 (4) Тачност навода из наслова уочава свако ко мисли својом главом. Kрушик – Телеком, …

Један коментар

  1. И врапци на грани знају шта ради наш врховни, жвалави, мали Ђокица и како дилетантски покушава да превари праве, велике играче.
    Жвалави мисли да је много паметан па зато у Србији држи монологе по свим медијима јер ако му неко постави питање он заврши на ВМА.
    Сада ће се видети шта је обећао Путину а шта је урадио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend