У Клиничком центру Србије немају новца за сапун и газу а синдикати годишње спуцају 700.000 евра?!

0
(0)

Ристић је најавио и тужбу против председника Новог синдиката Живорада Мркића и његове супруге, јер, како пише „Курир“, они месечно приходују око 500.000 динара.

“За рад девет синдиката, Клинички центар годишње издваја више од 700.000 евра“, тврди за “Курир“ Ристић, директор Клиничког центра Србије.

Према његовим речима, појединим синдикалним вођама ни то није довољно, па зато желе да руше углед КЦС износећи у јавност неосноване оптужбе.

Ристић истиче да ће против Мркића и његове невенчане супруге Мирјане Бауцал, из истог синдиката, бити поднета тужба за клевету и рушење угледа КЦС.

“Тужили смо их јер блате углед КЦС без разлога. Немају ниједан објективан разлог да се жале. Прича о огромним дуговима КЦС, неспособности руководства, донацијама фудбалским клубовима су бесмислица. Нема ни речи од дуговима, а износ од 1,1 милијарду који помињу је новац у обрту за целу годину. Лекови стижу у траншама и тако се и плаћају, а закључно са 31. августом ниједној фирми ништа нисмо дуговали“, навео је Ристић.

Он је додао да се ради о неупућеним људима који би хтели да управљају КЦС, што му је, како је навео, Мркић пре две године и рекао. Ристић наглашава да се за синдикат издвајају огромне паре, док КЦС нема 30.000 евра за реконструкцију дечјег одељења Очне клинике.

“Укинућемо праксу да се за синдикате годишње издваја 700.000 евра. За то нам треба сагласност Министраства здравља. Нови синдикат КЦС није репрезентативан синдикат у целој Србији, већ само у КЦС“, навео је Ристић.

Директор КЦС је додао да ће Мркић и Бауцел бити санкционисани и због нерада, а зарађују три пута више од сестара њиховог ранга, а ништа не раде.

Ристић је навео да они примају по пола плате у амбуланти у којој уопште не раде, добијају пола плате генералног директора КЦС, јер им је то омогућило бивше руководство које је тако куповало љубав синдиката. Директор је навео и да Мирјана Бауцел прима по 25.000 динара у три комисије, а да те комисије одрже састанак једном у три месеца.

Председник Новог синдиката здравства Живорад Мркић тврди да је једини мотив иступања синдиката против руковдства КЦС финансијска нетранспарентност и то што огроман број радника годинама ради на одређено време.

Он каже да не зна колико његов синдикат добија новца од КЦС, али тврди да је све по закону.

Ристић је рекао “Куриру“ да од синдиката прима 75.000 месечно, а у КЦС не прима ништа, јер је добио решење о мировању стажа зато што га је, како каже, директор Ристић незаконито распоредио на лошије место.

Мирјана Бауцел, председник гранског Новог синдиката, признаје да су јој месечни приходи 120.000 месечно, али у томе, не види ништа спорно.

“На састанке комисије идем када их директор Ристић закаже, али он избегава да закаже седницу Притетне комисије јер се на њој расправља о проблемима запослених“, каже Бауцел

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Дејан Жујовић – Вучић и Kризни штаб много серу, истина о стању у здравству! (видео)

4.1 (15) Гост Славија инфо тв био је доктор Дејан Жујовић, начелник дневне болнице градског …

Потресна слика из Пазара: Дете прима инфузију испред болнице

5 (1) Фотографија из Новог Пазара на којој девојчица прима инфузију иза зграде дечијег одељења …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *