fbpx
Насловна / Србија / Економија / У Крагујевцу порез на имовину скочио невероватних 500%

У Крагујевцу порез на имовину скочио невероватних 500%

Порески обвезници у Крагујевцу решења о порезу на имовину за 2015. годину добиће крајем овог месеца, каже портпарол градске Пореске управе Сања Станојевић.

Наглашавајући да ће се достава тих решења грађанима вршити преко месних заједница и месних канцеларија, Станојевић тврди да ће износ пореза на имовину за физичка лица, у просеку, бити на истом нивоу као и за 2014. годину.

„Мањи порез на имовину имаће грађани који имају непокретност -грађевинско земљиште у четвртој зони, зато што је просечна цена квадратног метра у тој зони, на основу које се утврђује порез на имовину, смањена са 990 динара на 350 динара“, рекла је Станојевић.

За разлику од њих, правна лица која имају непокретност и пословни простор у другој зони, добиће решења о порезу на имовину увећана за око 500 одсто.

„Просечна цена квадратног метра за непокретност и пословне зграде у другој зони је увећана и она за 2015. годину износи 107.016 динара, док је у прошлој години износила 17.430 динара“, рекла је Станојевић.

Одлуку о просечној цени квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2015. годину, донело је градско веће Крагујевца крајем прошле године.

Према тој одлуци, која је објављена на сајту градске управе, на територији Крагујевца одређено је шест зона за утврђивање пореза на имовину за 2015..

Тако, просечна цена квадратног метра за утврђивање пореза на имовину за стан у екстра зони износи 100,8 хиљада динара, док у четвртој зони износи 69,3 хиљаде динара.

Просечна цена квадратног метра за опорезивање куће у екстра зони износи 43,9 хиљада динара а у последној, шестој зони 6,6 хиљада динара.

Када је реч о пословним зградама и другим надзменим и подземним грађевинским објектима који служе за обављање делатности, цена квадратног метра, за обрачун пореза на имовину, у екстра зони износи 105,2 хиљаде, односно нешто више од 107 хиљада динара уколико су објекти у првој и другој зони.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада Србије субвенционише запошљавање странаца у српском ИТ сектору и ослобађа их плаћања пореза?!

2.1 (7) Председница Владе Ана Брнабић казала је да жели да Србија буде отворена земља …

Град Крагујевац буквално рекетира народ

3.4 (5) Крагујевац – Градска пореска управа је ових дана загорчала живот многим Крагујевчанима. „Ко …

Један коментар

  1. I kao sto vidite Toma grobar Egipatski ciganin cija se porodica preko Crne gore naselila u srce Sumadije pa sada preko njegovog sina ciganina placka narod Sumadije. Porez na nekretninu preko 500% pa to nema nigde u svetu. Dali cete izdrzati ili ce te zgrabiti sto vam god bude blize ruke I sva zuta ciganska govna pohapsite I na narodni sud njih I njihove ciganske porodice osudite . Dali ce Bajcetina biti sravnjena sa zemljom to ce mo uskoro videti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *