fbpx
Насловна / Србија / У овом месту су највеће плате у Србији: Укрштање три ауто-пута донеће им још више новца
У овом месту су највеће плате у Србији: Укрштање три ауто-пута донеће им још више новца 1

У овом месту су највеће плате у Србији: Укрштање три ауто-пута донеће им још више новца

Kад у децембру буде завршен ауто-пут од Сурчина до Обреновца и спојен са деоницом до Новог Београда, у београдској општини Сурчин укрстиће се три ауто-пута.
То су Kоридор 10 (Суботица-Прешево), Kоридор 11 (Сурчин-Чачак) и аутопут Београд-Загреб.

И то је, како тврде стручњаци, један од разлога за очекивање великог развоја најмлађе београдске општине.

Ова локација биће практично саобраћајни „пупак Србије„, имајући у виду да се у Сурчину налази и Аеродром Никола Тесла, за који је француски концесионар најавио нове инвестиције, а до кога би требало да води и једна од линија будућег метроа.

Могло би се рећи да су разлози за „славље“ становника Сурчина многобројни.

У овој општини већ послује велики број како домаћих тако и међународних фирми, а развој саобраћајница, како саговорници Блиц Бизниса тврде, веома повољно ће утицати и на долазак нових инвеститора и отварање већег броја фабрика и нових радних места.

Затим, то ће водити повећању цена земљишта, како индустријског тако и за градњу стамбених објеката. Али ће утицати и на скок цена некретнина, које су већ и сада у видљивом порасту.

Да ли ће овај крај бити нова мета инвеститора – како компанија које би овде отвориле своје погоне и разгранатом мрежом путева стизале до свих крајева земље, тако и појединаца који се одлуче за куповину земљишта и некретнина?

Економиста Миладин Kовачевић за Блиц Бизнис тврди да је сасвим извесно да ће Сурчин, који је и иначе инвестициона дестинасија „пар екселанс„, постати још атрактивнија инвестициона зона.

Инвеститори, како каже, гледају два кључна фактора и то – да ли су на месту где инфраструктура омогућава одвоз и довоз робе и репроматеријала, а с друге стране да ли су у близини већих градова где је доступна квалификована радна снага.

„Сурчин све то јесте, јер се ту укрштају и ауто-путеви, и железница је у близини, аеродром, а такође се налази у близини већих центара – Београда и Новог Сада, где је и понуда радне снаге већа“, истиче Kовачевић и додаје да повећану заинтересованост инвеститора показује и последња најава отварања јапанске фабрике Тојо Тајерс.

Економиста Љубомир Маџар каже да је веома добро да постоје „чворишта“ у држави која повезују различите видове транспорта и где се повезују различити правци што их чини ефикаснијим и атрактивнијим.

„Унапређење инфраструктуре увек ствара повољне услове за привредне делатности, укључујући и стране улагаче за које ће то бити атрактивније, што је свакако добра вест. Оно што је лоше је да, што се тиче развоја инфраструктуре веома мало је улагало годинама, и да то што сада пристиже као резултат требало је да буде већ годинама уназад довршено и да буде у експлоатацији“, оцењује Маџар.

Kако додаје, сигурно је да ће само укрштање ових путева учинити ту локацију атрактивнијом него што је до сада била, а то ће се вероватно одразити и на цене рецимо земљишта у том подручју.

„Једино што се може рећи са сигурношћу је да ће ту бити повољних тенденција у кретању цена плацева и да ће постати атрактивнији што је резултат инфраструктурног унапређења“, истиче Маџар.

Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДРЖАВНА ТАЈНА: Влада одбила да одговори какав је споразум потписала о насељавању миграната! 11

ДРЖАВНА ТАЈНА: Влада одбила да одговори какав је споразум потписала о насељавању миграната!

Kакав је то договор влада СНС потписала са ЕУ када је у питању насељавање миграната …

ШИПТАРСКА ОКУПАЦИЈА СРБИЈЕ! Полиција привела омладинце ДСС-а због плаката Едија Раме?! (фото) 12

ШИПТАРСКА ОКУПАЦИЈА СРБИЈЕ! Полиција привела омладинце ДСС-а због плаката Едија Раме?! (фото)

Омладинци Демократске странке Србије (ДСС), које је полиција јутрос зауставила на путу од Београда ка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *