У Сарајеву шеријат – нема точења алкохола

0
(0)

Власници угоститељских објеката који се налазе на територији сарајевске општине Стари Град примили су допис/обавештење из општине којим се обавештавају да им је током Рамазана забрањено точење алкохолних пића у непосредној близини образовних и верских објеката, харема и дворишта истих.

„Није ли општина Стари Град на челу са начелником Ибрахимом Хаџибајрићем иначе бившим кадром СДА, који је зарад чувања начелничке фотеље прешао у другу странку, сада Савеза за бољу будућност (СББ), почела са спровођењем шеријатског закона“, питају се у тексту објављеном на порталу Мојпортал.ба.

„Са овим чином намерно или ненамерно општина Стари Град гази све забележене и незабележене тековине вишевековне мултиетничности и толеранције по којој је Сарајево познато“, наводи тај портал.

„Даље би било занимљиво питати начелника Хаџибајрића да ли ће овим декретом помоћи или одмоћи својим грађанима и општини која добрим делом живи од туризма и туриста? Какву ће слику о граду и самој држави послати силним туристима који највећим бројем, остављају своје новце управо у угоститељским објектима ове општине? Никада, уназад неколико векова, нико никоме није забрањивао било шта у граду Сарајеву што је у домену личне одлуке и избора. У Сарајеву живе људи различитих верских конфесија, националности и обичаја, неугрожавајући право другог на слободан избор. У одлуци није прецизирано да ли се ова забрана односи и на друге верске објекте, осим на хареме и џамије!? Посебно верске објекте у којима је део верског обреда коришћење алкохолних пића?“, истиче се у тексту.

Стари део Сарајева и Башчаршија, које посећује највећи број турсита, налазе се управо у општини Стари Град, а у том делу је смештен и највећи број исламских верских објеката. То значи да ко за време Рамазана реши да обиђе град на Миљацки мора ван центра да потражи сто за којим би попио хладно пиво, или чашу вина.

 

мојпортал.ба

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хиљаде миграната на улазу у Велику Кладушу

5 (2) САРАЈЕВО – Улаз у велику Кладушу у БиХ преплавили су мигранти, а према …

Џенан Чамовић у Њујорку зарио нож у врат полицајцу – изрешетан са најмање 8 метака

5 (3) * Како преноси телеканал ABC News, Чамовић је, из још неутврђених разлога, пришао …

6 Коментара

  1. To je njima naša borba dala, tek kad počnu da se briju i gore i dole.

  2. Аллаху акбар! Јебо их Запад што их је створио такве да нас зајебавају!

  3. HAREMA…. ???? PA JEL IMA TOGA JOS NA BALKANU…..????

  4. ne zelim nista ruzno da kazem,hocu da se Gospodu zahvalim,hvala mu,zna se gdje je medja,neka rade tamo sta hoce,da im Gospod da da tece med i mlijeko,sve im zivo i zdravo,napredno bilo I STO DALJE OD MENE I DOMA MOGA,ZIVJELA REPUBLLIKA SRPSKA,ZIVJELA SRBIJA,ZIVIO DR.KARADJIC,ZIVIO DJENERAL MLADIC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend