„У Србији да ничу фабрике, а не супермаркети“

0
(0)

Београд — Почасни председник компаније „Таркет Синтелон“ Никола Павичић оценио је да праве реформе у Србији тек треба да се спроведу, уз подршку коју је Влада добила.

Он је рекао да спровођење суштинских структурних реформи нема алтернативу и нагласио да је неопходна реформа финансијског и монетарног система.

„Србија треба производња и потребно је да ничу фабрике уместо супермаркета. Србији требају нова радна места у производњи и то продуктивна радна места“, рекао је Павичић.

Према његовим речима, с високим каматама нема раста производње.

„Финансијски систем мора да подржава и прати производњу, а не да буде господар производње“, рекао је он и додао да се мора прекинути политика нереалног курса, који уништава извоз.

Како је нагласио, уколико се не ураде промене монетарног и финансијског система, у Србији опет неће бити реформи.

Павичић је истакао да је све оно што је до сад урађено у области економије било неопходно и да су то биле припреме за реформе и навео да сређивање јавног сектора и администрације мора да се уради у свакој држави.

Он је рекао и да ће нова влада морати да има капацитет за спровођење потребених реформи, јер се оне другачије не могу спровести.

„Ако не буде имала капацитета, десиће се исто што и претходним владама, које нису имале храбрости да спороведу стварне реформе“, рекао је он и додао да ако се не промени систем који гуши прозводњу реформе неће моћи да се спроведу и тако оствари обећање дато грађанима.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Катастрофалан пад извоза, спољно-трговински дефицит 2,89 милијарди евра

5 (1) Укупна спољнотрговинска робна размена Србије у периоду јануар-јун 2020. године износила је 18,54 …

Табаковић: НБС ће учинити све да курс динара остане стабилан (видео)

0 (0) Гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић рекла је за РТС да може да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend