У Србији инсталирана нова "влада"

У Србији инсталирана нова “влада”

БЕОГРАД – Посланици Скупштине Србије изгласали су нову Владу! За нову Владу Србије гласало је 134 народна посланика65 било је против, док је 51 посланик био уздржан.

Расправа о новим министрима трајала је три дана, а посланици су сеизјаснили прозивком! Нови министри положили су заклетву која гласи: “Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије”.

Расправа о новим члановима владе почела је у петак, када је премијер Ивица Дачић изнео експозе, а настављена у суботу расправом у којој су учесевовали шефови посалничких група и овлашћени представници, а која је обиловала репликама и рекламирањем Посовника о раду. 
Расправом у трајању од пет сати, намењених посланицима, вечерас је завршена дебата о новим члановим владе.

Премијер Ивица Дачић изјавио је вечерас да се ушло у реконструкцију владе због потребе дА се фокусира на преговоре са Европском унијом и заустављањА економксе кризе и позвао посланике да подрже предлог нових министара.

Премијер је рекао да су се кандидати за министре показали “као издржљиви” и указао да “ниједан није одустао”. 
“Желим им успех у раду, да Србија буде поносна на своју владу, верујем у Србију и њену будућност и зато вас позивам да гласате за ову владу”, навео је Дачић. 
У завршној речи у дебати о новим министрима, Дачић је у парламенту рекао да је одлука о реконструкцији донета у договору са првим потпредседником владе Александром Вучићем после потписивања бриселског споразума и добијања одлуке да ли ће Србија почети преговоре, после 28. јуна, и да зато не стоје примедбе опозиције да све то траје шет месеци.

Премијер је такође указао да је реконструкција учињена и 2004. у време владе Војислава Коштунице, као и када је премијер био Мирко Цветковић. 
“За ових годину дана ни у којој области није било могуће да толико буде лошија ситуација него пре годину дана па тврдње да је Србија за годину дана дошла у трагичну ситуацију нису довољно утемељене, напротив”, рекао је Дачић. 
Премијер је указао да сви морају да схвате да је за све за шта се влада коју води залаже врховни политички судија народ и да зато не може да се сложи да ће влада остати упамћена по капитулацији и издаји, јер би то могла да буде она у којој је Косово прогласило независност.

“Желим да вас уверим да то што ми мислимо једни о другима је добро познато, можете да мислите и најгоре и борићу се да имате право да то кажете, ова владајућа већина нема само већину у скупштини већ и у народу и то је највећа похвала за нас која постоји”, рекао је Дачић. 
Према његовим речима, имајући у виду политички бекграунд владајуће већине, нико у земљи и свету није очекивао велике резултате од актуелне владе и то је била много лакша позиција него сада, када се од ње очекује много више.

“Иако је било тешко, нисмо затварали очи пред проблемима, колико ћемо брзо ићи даље зависиће и од реконструкције владе, зато смо и ишли у тај процес”, рекао је Дачић. 
Посланици се о новим министрима изјашњавју прозивком. 

 

Курир

припрема: Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Томислав Кресовић: Србија је на ивица рата, а свету је потребан државни удар! (видео)

Томислав Кресовић: Србија је на ивица рата, а свету је потребан државни удар! (видео)

Гост медијских кућа „Центар”, и „Србин.инфо”у емисији „Интервју”, био је публициста Томислав Кресовић. Тема емисије …

Од 1. Августа режим који је у паници поново уводи "анти-корона" мере

Од 1. Августа режим који је у паници поново уводи “анти-корона” мере

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да се епидемиолошка ситуација погоршава и болнице почињу да се …

13 Коментара

  1. pa ne vidi se vlada vidi se samo radoznali narod koji čeka predsednika vlade da izadje na balkon i saopšti radosnu vest…..

  2. more ovo po malo lici i na narod koji sve mirno posmatra

  3. Да, баш сад можемо скупштинске клупе, да назовемо МАГАРЕЋЕ КЛУПЕ!

  4. VIDIGAA DACICI, ENO TAMO I NIKOLIC, CEK GDESE VUCIC SAKRI A ENOGA I ONJE TUJE

  5. Ovaj prvi (desno) i lici na vicica, imaju istu gubicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *