У Србију масовно почели да стижу мистериозно нестали пакети из Кине

3.9
(9)

Након проблема са кашњењем и испоруком робе наручене преко популарног кинеског сајта „Алиекспрес“ и писања медија у Србији да многи купци никада нису ни добили своје поруџбине, протеклих дана почеле су масовно да стижу неке од „мистериозно несталих“ пошиљака.

“Последња два дана грађани пријављују да им пакети стижу масовно и то им стижу пакети који су наручивани у различитим временским интервалима. То значи да су негде стајали и неко се сада досетио након целе ове буке и рекао – хајде то сада испоручујте људима да би се тај проблем колико-толико амортизовао”, рекао је за РТС Дејан Гавриловић из Удружења “Ефектива”, које је од „Алиекспреса“ затражило податке о укупном броју наруџбина из Србије и пакета који никада нису стигли до купаца.

Раније су из Поште Србије саопштили да услед околности изазваних вишом силом, Пошта Србије не може сносити одговорност.
Пошта је навела да је на почетку пандемије транспорт био у прекиду, што је изазвало кашњења дела међународних пошиљака од три месеца и да су поступали као и друге поштанске управе сагласно препорукама и објавама размењеним преко Светског поштанског савеза.

Слично објашњење стигло је и од Управе Царина, из које су навели да „евентуално може бити речи о кашњењу пошиљака мале вредности услед обуставе авио саобраћаја на самом почетку пандемије корона вируса“.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

Откривамо: Веза адвоката Синише Малог и купца Београђанке

5 (3) Нова.рс објављује документе Агенције за привредне регистре који указују на везу између Игора …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *