БезбедностСрбија

У тим смешним гумењацима ни на пецање не можете као људи!

Могли би мало да престанете да крадете и да морнарици купите седам, осам ЦБ-90 НГ

Србија данас коментар: Гледа човек ову вест у вези прослављене 72-е бригаде и не зна да ли да се смеје или да плаче. Елита војних специјалаца у гумењацима са мотором од 50 кубика у којима човек поштено не може ни да се окрене.  Како би било да Србију мало одреши кесу за једно 15, 20 милиона и да речној морнарици купи модерне речне патролне бродове попут шведског ЦБ-90 НГ уместо што их бламира у овим смешним гумњацима у којима ни на пецање не могу да оду као људи. ЦБ-90 НГ је око 2.2 милиона евра па не било вам наређено да пазарите једно седам комада са опцијом за још три. Знате ли брђани колика је дужина пловних водотокова у Србији и шта се све ваља туда?

___________________________________________________________________

На више локација широм земље, у различитим рељефним и микроклиматским условима, борбени тимови 72. бригаде за специјалне операције реализовали су бројне садржаје обуке у летњим условима.

Циљ је био додатно оспособљавање припадника јединице за примену усвојених знања, вештина и навика при извођењу специјалних дејстава на брдско-планинском и тешко проходном земљишту и у захвату водених препрека.

Оспособљавање је моделовано тако да се изводи уз велика психофизичка напрезања, а тежиште је било на реализацији гађања, руковању специјалним средствима и опремом, психофизичкој обуци и примени различитих тактичко-техничких поступака у извођењу специјалних акција и операција.

У тим смешним гумењацима ни на пецање не можете као људи!
фото: Танјуг

Вршена је и кондициона обука у борењу, верању, пливању на отвореним водама, водотоковима и језерима, вожњи чамаца, десантирању у воду, те роњењу на кисеоник и ваздух, као и самостална исхрана у природи.

На обуци са тимовима ове елитне бригаде Војске Србије били су и припадници Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова са циљем размене искустава и јачања поверења и сарадње у припреми евентуалног заједничког ангажовања на реализацији сложених и високоризичних задатака.

У тим смешним гумењацима ни на пецање не можете као људи!
фото: Танјуг

Резултати једномесечне захтевне обуке потврдили су, како наводи Танјуг, да су припадници 72. бригаде за специјалне операције способни да се брзо оријентишу на земљишту, нечујно крећу, брзо и лако савладају природне и вештачке препреке, да су сналажљиви у изненадним и најсложенијим ситуацијама и у потпуности оспособљени за извођење борбених дејстава за које је ова јединица намењена.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Политика.рс, Србијаданас.нет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!