У „Железницама Србије“ до краја године откази за 3.000 радника

0
(0)

Београд – Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да ће до краја године у „Железницама Србије“ радити 3.000 људи мање.

„Нико неће изаћи из „Железница“, а да нема адекватну отпремнину. Близу 3.000 људи ће имати отпремнине, највећи број су они који добровољно одлазе из „Железница““, рекла је Михајловић за Радио-телевизију Србије поводом планираног смањења броја запослених у том јавном предузећу које тренутно има око 17.500 радника.

Упитана о субвенцијама од 16 милијарди динара које су планиране за 2017. за „Железнице Србије“, Михајловић је казала да су ове године субвенције за „Железнице“ за милијарду мање него прошле године и да је у износ од 16 милијарди динара укључен и аванс за руски кредит.

„То нису субвенције за плате, већ инфраструктурни пројекти“, рекла је Михајловић.

Она је казала да је од 75 милијарди динара, колики је планирани буџет за то министарство, 42 милијарде чине пројектни зајмови за изградњу и рехабилитацију путева и коридора.

Она је појаснила да су од 75 милијарди планираног буџета, 42 милијарде пројектни зајмови, новац који је узиман претходних година за ауто путеве, рехабилитацију путева, железницу, водни саобраћај, а није искоришћен.

„Степен извршења овог министарства је 98 одсто. Све што је стављено у буџет ми смо искористили. Не очекујем да ћемо имати проблеме и не верујем да ће ишта стајати јер ми без инфраструктуре не можемо“, рекла је Михајловић.

Министарка је најавила да ће следеће године бити завршен Коридор 10, ауто пут од Обреновца до Прељине на Коридору 11, али да ће започети реализација и нових пројекта, попут Фрушкогорског коридора, Моравског коридора и да ће бити настављена обнова путне инфраструктуре.

Говорећи о руском кредиту од 800 милиона долара за модернизацију железнице, где је продужен рок до 2021. године да се искористи, Михајловићева је указала да се на том кредиту најбоље види оно што је била велика бољка претходних 10 година – да су узимани кредити за које није било пројеката.

Бета, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: На јесен милион незапослених, треба им помоћи

5 (2) Председник синдиката УГС „Независност“ Зоран Стојиљковић изјавио је да је очекивано да се …

За раднике „Фијата” неће бити посла целог лета

5 (1) Преполовљена тражња на тржиштима Италије и Шпаније, на којима се највише продаје модел …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend