fbpx

Укинуте и дисциплинске казне за пад хеликоптера

0
(0)

Војни дисциплински суд, који је у јесен 2015. казнио генерале Ранка Живака и Предрага Бандића забраном напредовања до две године због преступа у вези са падом војног хеликоптера Ми-17, поништио је првостепену одлуку и поступак вратио на почетак, пишу „Вечерње новости“.

Виши војни суд, који је у надлежности Министарства одбране, уважио је њихове жалбе и наложио враћање случаја на почетак.

Живак и Бандић су у другостепеном поступку указали на низ пропуста у истрази, као и на мистериозан нестанак појединих доказа, пре свега аудио-записа и транскрипата разговора посаде и њихових претпостављених.

„Вишем војном дисциплинском суду предочена је и чињеница да кључни учесници у доношењу одлука нису ни саслушани, али и да је комисија која је испитивала узроке несреће била у сукобу интереса, што је суд у надлежности Генералштаба ВС игнорисао. Утврђено је да би ове чињенице могле да баце потпуно ново светло на круг потенцијално одговорних особа, па је Виши војни суд претходну пресуду одбацио и наложио додатне провере свих околности несреће“, рекао је саговорник листа из врха Војске Србије.

Према незваничним информацијама из Министарства одбране, у овом тренутку нема назнака када ће поступак бити настављен, нити какав би могао да буде његов коначни исход.

Више јавно тужилаштво у четвртак је саопштило да нико није кривично одговоран за пад хеликоптера. Хеликоптер Ми-17 Војске Србије срушио се 13. марта прошле године, када је погинуло свих седам особа у њему.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЗАШТО ЈЕ ВОЈСKА У ШИДУ: Мигранти нападали жене, пљачкају продавнице и упадали у станове!

4.7 (16) Мигранти са Блиског истока, из других арапских земаља, тренутно се налази у Србији, …

Војна возила и полицијске патроле између Подгорице и Никшића: Сви морају да кажу куда иду (видео)

0 (0) На излазу из Подгорице ка Никшићу примећен је од јутрос велики број војних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *