Ужички одбор „1 од 5 милиона“ противи се учешћу те организације на изборима: Бојкот је једини вид отпора диктатури

Ужички одбор „1 од 5 милиона“ противи се учешћу те организације на изборима: Бојкот је једини вид отпора диктатури

Организациони одбор „1 од 5 милиона“ у Ужицу оградио се од ставова дела те организације у Београду, чији представници су најавили да ће она учествовати на пролећним изборима, и поручио да тај одбор „чврсто и недвосмислено стоји иза идеје бојкота нерегуларних избора“.

„Бојкот је заживео у народу као једини вид отпора диктатури“, навео је ужички одбоир „1 од 5 милиона“.

Са неверицом и разочарањем, па и тврдњама да је у питању издаја, реаговали су у том одбору на одлуку дела представника те организације у Београду да удружење „1 од 5 милиона“ учествује на пролећним изборима.

„Дванаест од укупно двадесет одбора у Београду су одлучили да се изађе на изборе и тиме су нашу организацију практично окренули у Вучићеву корист. Предлажем им да за носиоца листе на следећим изборима ставе Синишу Малог“, рекао је за Данас др Жељко Бацотић, један од чланова Организационог одбора „1 од 5 милиона“ у Ужицу.

Наводећи да о „изласку на изборе нико од представника те организације у Београду није консултовао одборе у Ужицу и другим градовима Србије“, он је истакао да су због тога „људи огорчени и да се осећају изданима“.

„Они који су то одлучили нису били иницијатори и оснивачи протеста „1од 5 милиона“, а отежавајућа околност за легитимитет њихове одлуке је одсуство консултација и подршке свих других организација „1 од 5 милиона“ широм Србије“, навео је Бацотић.

Он је истакао да та организација у Ужицу „неће изаћи на изборе и да је бојкот једино решење и први корак у покушају рестартовања целог система у Србији“.

„Грађанима смо обећали борбу против дубоко корумпиране власти и ту борбу ћемо наставити“, казао је наш саговорник и оценио да је „погубно и то што међународна заједница подржава актуелни режим у Србији“.

Рекавши да ће се „протести сигурно наставити, вероватно под другим називом, Бацотић је поручио да „бојкот унапред покрадених избора нема алтернативу“.

Пише: Н. Kовачевић, Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Проф. др МИЛО ЛОМПАР: Избори нису решење

Проф. др МИЛО ЛОМПАР: Избори нису решење

Избори су потребни властима и страним чиниоцима, јер је за њих боље да дубоко штетне …

Политичко крило нарко-мафије организује лажне изборе уз помоћ лажне опозиције за 3. април

Политичко крило нарко-мафије организује лажне изборе уз помоћ лажне опозиције за 3. април

На данашњем међустраначком дијалогу без посредства представника Европског парламента, договорено је да избори у Србији …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *