fbpx

„Ватрени скок 2017“: Артиљерци Војске Србије у акцији (видео)

0
(0)

Завршено је вишедневно покретно логоровање припадника Првог топовско-хаубичког дивизиона и Мешовитог ракетног артиљеријског дивизиона Мешовите артиљеријске бригаде из Ниша које је почело 15. маја.

Како је саопштено из Министарства одбране, логоровање је завршено бојевим гађањем које су припадници јединица извели у оквиру осмодневне тактичке вежбе „Ватрени скок 2017“ на Интервидовском полигону Пасуљанске ливаде.

Припреме за вежбу и бојева гађања припадници Мешовите артиљеријске бригаде започели су два месеца пре доласка на вежбовну просторију.

Током боравка на полигону Пасуљанске ливаде припадници Првог топовско-хаубичког дивизиона су у оквиру тактичке вежбе на терену извели велики број вежбовних и испитних батеријских гађања и испалили више стотина пројектила.

По завршетку артиљеријских бојевих гађања, командант бригаде пуковник Звонко Стојковић је рекао да су у склопу логоровања поставили неколико циљева – да се њихове команде увежбају у руковођењу и командовању јединицама у току извођења борбених дејстава и да увежбају и провере оспособљености јединица у извођењу борбених дејстава у сложеним метео, временским и земљишним условима.

Генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске, који их је обишао на положају Велика Брезовица, рекао је да ови резултати никада не би били остварени да се „артиљерија не осећа у срцу и души“.

– То је наша највећа снага и одајем вам признање на томе и као човек и као официр. Хвала Богу да имамо такве војнике, официре и подофицире. Поносан сам на све вас који сте овде у строју – истакао је Симовић.

Вежбу су са главне осматрачнице пратили командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, чланови тима за спољну евалуацију из Команде Копнене војске, те резервне војне старешине општинске организације Резервних војних старешина Алексинац.

Руководилац вежбе био је начелник штаба Мешовите артиљеријске бригаде пуковник Дејан Новаковић.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Олош плаши народ са НАТО а у Горњем Милановцу вежба са америчком војском?!

0 (0) Горњи Милановац – У касарни „Војвода Радомир Путник“ Центра за обуку везе и …

НАТО стиже у Младеновац и околину, на стратешкој коти ниче нова база?

0 (0) Командант Штаба НАТО-а у БиХ генерал Роберт Хјустон изјавио је да ће „на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *