Свет

Десет земаља вежбало одговор на слом глобалног финансијског система!

ММФ, Светска банка и 10 земаља симулирали су колапс глобалног финансијског система.

Раније овог месеца, Rojters је објавио извештај који није добио довољно пажње медија и америчке јавности, јер ће његов садржај сигурно узбунити већину људи забринутих због избијања нових „глобалних катастрофа“.

Испоставило се да су усред поремећаја у глобалним ланцима снабдевања изазваних пандемијом, усред вежби са сајбер нападима, моћне земље и банкарске институције одлучиле су да се удруже како би увежбале сценарио глобалног економског колапса.

У извештају се наводи да су Израел и још 9 земаља спровеле „симулацију великог сајбер напада на глобални финансијски систем у покушају да прошире сарадњу која би могла да помогне у смањењу било какве потенцијалне штете финансијским тржиштима и банкама“. Вежба је заснована на катастрофалном сценарију у којем су „хакери били 10 корака испред нас“, рекао је Ројтерсу високопозиционирани учесник симулације.

Вежба, названа Колективна снага, одржана је у Јерусалиму (након што је пребачена са првобитно предложене локације у Дубаију) и такође је укључивала Сједињене Државе, Уједињено Краљевство, Уједињене Арапске Емирате, Аустрију, Швајцарску, Немачку, Италију, Холандију и Тајланд… Укључени су и званичници Међународног монетарног фонда (ММФ), Светске банке и Банке за међународна поравнања.

Симулација финансијске геополитичке игре одвијала се у позадини цурења поверљивих података на Dark Web-у, што је, у комбинацији са извештајима о „лажним вестима“ које су се вирусно шириле у друштвима, довело до колапса глобалних тржишта и, као резултат, масовног бекства из банака. Поред тога, наводи Ројтерс, симулација је укључивала низ разорних хакова усмерених на глобалне валутне системе, што је такође пореметило трансакције између увозника и извозника.

Симулација је описала тешки кризни период који ће трајати око недељу и по. Шта се дешавало у овом тренутку у свету који пропада, приказано је уз помоћ филма и приповедача, који говоре о брзо смењујућим „живим“ догађајима.

„Ови догађаји стварају хаос на финансијским тржиштима“, драматично је рекао глас из видео снимка приказаног учесницима симулиране катастрофе – „Банке траже хитну помоћ за ликвидност у више валута како би окончале хаос док друге стране заплењују њихова средства и ограничавају приступ ликвидности, остављајући банке у хаосу и банкроту…“

Учесници симулације разговарали су о мултилатералној политици реаговања на кризу, укључујући координисане банкарске празнике, грејс периоде за отплату дуга, SWAP / REPO споразуме и координисано укидање везивања за главне валуте.

Оно што је наизглед била „успешна“ десетодневна вежба је да се осигура да је свака земља спремна да обузда глобалну штету узроковану великим сајбер догађајем или претњом. Кључни закључак је био да би само брзом глобалном сарадњом и отвореном комуникацијом између земаља било могуће спречити потпуни колапс глобалног (или боље речено, западног) финансијског система.

Занимљиво је да су неки учесници изјавили да би се у случају сајбер уништења исте величине као што је сугерисано у симулацији, догађаји развијали много брже него што је експеримент претпостављао.

И иако су вежбе најављиване као нека врста заштите од могуће кризе, у ствари, сада сумњамо да ће се већина западне јавности осећати „утешено” глобалним елитама укљученим у симулирани сценарио „спремности” за глобални колапс.

У склопу ове приче прочитајте и ставове Мелисе Сиемеј, финансијске инвеститор кеиз Северне Ирске, чији су интервјуи ових дана подигли пуно прашине широм света.
Дубока држава заправо покушава да корона агендом створи нови финансијски систем, пројектује инфлацију и дигиталну валуту, а којом не само да ће опљачкати народ, већ ће и створити потпуно контролисано друштво, наводи Мелиса.

– Да би створили дигиталну валуту, неопходно им је да свако од нас има дигитални „ај-ди“, умрежен са нашом социјалном картом и са свим могућим прикупљеним подацима о сваком појединцу – здравственим, финансијским, законским… Тај „ај-ди“ имаћемо или у себи или на себи.

Рецимо да имате 10.000 фунти на рачуну у банци. Ако би држава рекла да ће да вам опорезује 40 одсто, људи би са оружјем изашли на улице. Али, ако спроведе инфлацију 40 одсто, људи ће и даље мислити да имају тих 10.000 фунти.

Енергија и енергенти су нова валута, а подаци су ново злато. Што више података о нама им је потребно у развоју вештачке интелигенције. Нарочито им је битно да те информације прикупе од наше деце. Што их више буду пратили, лакше ће их имплементирати у вештачку интелигенцију. Због тога толико инсистирају на вакцинацији најмлађих и на њиховом увођењу у систем ковид пасоша.

За људе су спремили универзални основни доходак. Људи неће ништа поседовати, већ ће добијати минималац и следовања од државе. Људи више неће бити потребни.

Толико дуго су нас уверавали да је папир-валута заправо новац и натерали нас да робујемо за тај папир. Сада је на реду дигитална валута. Морамо да схватимо да смо све време у робовласничком систему. Време је да из њега изађемо.

Све ово не мора да се оствари ако овог момента кажемо НЕ! Ако дигнемо глас и ако уђемо у овај рат за будућност своје деце. Уколико се супротставимо, нећемо дочекати овакву будућност – поручује Мелиса Сиемеј.

Извор: Србин инфо, Борба за веру, Big one

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!