fbpx

Већи порез на имовину у Крагујевцу

0
(0)

Град Крагујевац повећао је стопе пореза на имовину физичких лица са 0,10 на 0,15 посто за право на земљишту и са 0,20 на 0,30 посто за права на непокретности.

Тако ће за кућу у петој зони од 109 квадрата уместо досадашњих 1.369, порез износити 1.747 динара што је раст од 28 посто, док ће за кућу у трећој зони од 143 квадратна метра порез бити већи седам посто.

За стан од 46 квадрата у првој зони порез ће уместо 2.586, бити 3.834 динара, док ће власник стана у екстра зони површине 50 квадратних метра морати да издвоји 4.806 уместо 3.464 динара.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је подсетио да је порез на имовину један од изворних прихода локалне самоуправе, додајући да нигде у Србији порез на имовину физичких лица није мањи од 0,20 посто.

Због тога су грађани Крагујевца добијали обрачуне са невероватно ниским износима, толико да је порез за стан у центру Крагујевца био нижи него у центру Јагодине, рекао је Николић.

Он је истакао да ће порез у 2018. години бити већи, али и даље пропорционално нижи него у Новом Саду, Београду или Нишу, у износу који не угрожава кућни буџет Крагујевчана.
Он је навео да је после 25 година број незапослених на евиденцији Националне службе за запошљавање спао на 19.993.

То се види, пре свега по приходима које град Крагујевац месечно остварује, који су већи за 40 милиона динара у односу на претходну годину, када је порез на зараде износио 360 милиона динара рекао је Николић.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Уличну расвету плаћаће грађани? Град Београд планира да ускоро уведе нову накнаду за пружање комуналних услуга

3 (5) БЕОГРАЂАНИ би у наредној години могли да добију још један намет, таксу за …

Нови систем опорезивања паушалаца важи од данас

3.3 (3) Уредба о ближим условима, критеријумима и елементима за паушално опорезивање ступа на снагу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *