Велеиздајничка гамад се прво обавезала потписима да неће сметати шиптарима да улазе у међународне организације а сада кмече око УНЕСКА!

0
(0)

„Желимо да то (одлучивање о српској баштини на КиМ) пребацимо на разговоре у Бриселу, да нас Албанци више не варају, тако што ће ићи у сваку организацију у којој могу прегласавањем да постану чланови, а избегавају да се о томе договоримо”

ФАКТИ: Изгледа да ће Србија изгубити и КиМ и све своје на КиМ, а да патријарх Иринеј и СПЦ неће јасно и јавно рећи: „Не дати манастире и културну и историјску баштину – то је наше!”. А да ни председник Србије неће бар за манастире и баштину објавити: „Не дамо! Никада нећемо дати! То је наше! Одбијте”. Неће зато што Николић предобро зна и како му је странка настала и како је постао председник, односно – да ништа не би био да странцима није обећао да ће бити мек поводом Косова. Као његов „политички син” који је на све пристао унапред…

ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је данас да очекује да по Србију неће бити добра одлука Извршног савета Унеска о чланству Косова у ту организацију.

„Можда нешто променимо, али данас сигурно неће бити добро”, казао је Николић новинарима у Крагујевцу, упитан какав је његов став уколико Извршни одбор позитивно одлучи о чланству Косова.

Он је казао да ће држава наставити да се бори против пријема Косова и да чека Генералну скупштину Унеска у новембру, на којој ће Србија пробати да убеди цео свет да одложи доношење такве одлуке до 2017. године.

„Желимо да то пребацимо на разговоре у Бриселу, да нас Албанци више не варају, тако што ће ићи у сваку организацију у којој могу прегласавањем да постану чланови, а избегавају да се о томе договоримо”, рекао је председник.

Извршни савет Унеска гласаће данас поподне у Паризу о предлогу препоруке за пријем Косова у чланство те организације.

Извршни савет има 58 чланица, од којих су 32 признале независност Косова, а двадесетак од тих земаља подржало је и предлог Албаније за пријем Косова у Унеско. Одлука се доноси већином гласова.

Амбасадор Србије при Унеску Дарко Танасковић рекао је уочи седнице да Србија није могла да промени тај неповољан однос, али је изразио уверење да ће се на седници показати да постоји знатан број држава које су резервисане или се противе пријему Косова у Унеско.

Ако на данашњој седници Извршног савета предлог препоруке о пријему Косова у Унеско добије већину гласова, коначну одлуку доноси Генерална конференција Унеска која заседа од 3. до 18. новембра.

Генералну конференцију чине представници 195 земаља чланица. Свака земља чланица има један глас, а за доношење одлуке потребна је двотрећинска већина.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићева реторичка „одбрана РС“ као медијска компензација за косовску капитулацију

5 (1) Пред почетак периода од наредне две године у којима председник Србије Александар Вучић …

Бивши истражни судија Даница Маринковић: Вилијаму Вокеру треба да се суди

5 (2) Нико не може да ми одузме оно што сам видела. И сада, две …

4 Коментара

 1. Милан Топлица

  Подршка !

 2. „Ko je Srbin i srpskoga roda,
  i od srpske krvi i kolena,
  a prodao Kosovo ravno,
  ne imao od srca poroda,
  ni muškoga ni devojačkoga!
  Od ruke mu ništa ne rodilo,
  rujno vino ni pšenica bela!
  Rđom kapo dok mu je kolena!“

 3. Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија

  Вучи, Дачи и Николићи.

 4. Хранили сте пса који вас је ујео ! Црна Гора гласала за пријем Косова у УНЕСКО! Па и даље школујте гује у недрима Тачијеве и даље им уступајте радна места своје деце . Е , моји Срби наиви . Ми њих хлебом , они наш каменом . Продали су нас Црногорци Западу за по луле дувана , а своје су образе одавно продали .

  Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
  http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_povlastica_crnogorskim_studentima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend