Велики КРЕТЕН ограничио раст регионалних аеродрома на 12 година због Француза

0
(0)

Синоћњи интервју председника Србије Александра Вучића на РТС-у кулминирао је темом концесије Аеродрома Никола Тесла. После неколико изјава у којима је изнео најинтересантније техничко-финансијске детаље будућег уговора (у току је период евентуалних жалби), Вучић је синоћ наставио са освртом на оно што ће се, по свему судећи, бити потписано.

Према његовом мишљењу, два су основна разлога за концесију: „странци боље управљају, боље знају од нас о аеродромима“ и то што нећемо морати да трошимо државне паре приликом задуживања за потребне инвестиције.

– Процес концесије био је отворен, транспарентан и поштен. – рекао је Вучић поменувши и Божидара Ђелића и Лазард уз закључак да евентуалне неправилности у тој чињеници и натписима нису логичне јер „он није близак нама“.

Испреговарано ограничење раста регионалних аеродорма у Србији

Председник Србије осврнуо се и на често помињан технички детаљ у виду изградње друге писте. Рекао је да нам друга писта не треба, да ће постојећа бити реконструисана и да ћемо морати да направимо „уметнуту писту“.

Најинтересантнији коментар у интервјуу свакако се односио на регионалне аеродроме. По Вучићевим речима, са Винцијем је испреговарано да Ниш, Поникве и Морава могу порасти до милион путника у следећих 12 година. Није био јасан да ли се ограничење односи збирно на све аеродроме и да ли то значи да је „дозвољено“ до милион путника сваке године. Ово ће бити једна од најбитнијиб ставки концесије и сигурно ћемо у наредном периоду добити прецизније појашњење.

Вучић је и посредно критиковао менаџмент аеродрома „Констанин Велики“ у Нишу, вероватно једну од најуспешнијих прича у српској цивилној авијацији у 2017. години. Рекао је да су „пустили“ Ниш (да се развија) упркос чињеници да менаџмент тог аеродрома „није схватао да тако смањује бројке раста Николе Тесле“.

Танго Сиx сутра доноси редовну колумну нашег аналитичара Алена Шћурица која ће се бавити избором Винција као најбољег понуђача.

Танго Сиx, Србија данас

Фото: Душан Атлагић, Танго Сиx

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Промашени пројекат „Ер Србије“ у губицима од преко 600 милиона евра које ће покрити из српског буџета!

4.8 (17) Кад једном плагираш докторат, онда си увек у сукобу са струком, још једном …

Званично српски јавни дуг износи на 26,69 милијарди €, незванично већ је прешишао 32 милијарде

5 (1) Јавни дуг Србије на крају октобра ове године износио је око 26,69 милијарди …

Један коментар

  1. Da li je moguce da je on toliki ludak? Ovo je gore nego bilo kakve elementarne nepogode. Covek je bukvalno idiot.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend