Веселин Милић поново начелник Полицијске управе Београд

Веселин Милић поново начелник Полицијске управе Београд

5
(4)

Начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић је смењен и на то место враћа се Веселин Милић, који је са исте позиције склоњен у јулу 2018, па је накнадно постао саветник председника Србије за корупцију и криминал. Ово је само наставак великих промена које у МУП-у спроводи Александар Вулин по налогу Александра Вучића.

Милан Станић је на чело Полицијске управе за град Београд дошао уместо Милића, као помоћник начелника београдске полиције, а сада он њега мења јер очигледно Небојша Стефановић и његови кадрови нису по вољи председнику који се тако „јако бори против мафије“.

Станић је већ обавестио најближе сараднике о одласку, а како сада ствари стоје, чека га место у Управним пословима или у Координационом центру за Косово и Метохију.

Подсетимо, Директно.рс је већ писао како су склоњени сарадници бившег министра полиције Небојше Стефановића, укључујући државну секретарку Бијану Поповић Ивковић и шефа кабинета Катарину Томашевић, коју мења Слободан Ћопић из Управе граничне полиције.

Наша сазнања да из МУП-а одлази искомпромитована Биљана Поповић Ивковић, као и шеф кабинета и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић, потврдила је Влада Србије када су именовани и нови државни секретари придошли из Војске – Бојан Јоцић и Зоран Лазић.

Што се тиче одлазећих кадрова, смењен је и „Биљанин човек“ Миљан Станојевић, који је до недавно обављао функцију начелника Управе граничне полиције.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Целокупно руководство Адвокатске коморе Боеграда поднело оставке (видео)

Целокупно руководство Адвокатске коморе Боеграда поднело оставке (видео)

5 (4) У току је редовна Скупштина Адвокатске коморе Београда на коме се расправља не …

МУП истражује „Крушик“ тек након смене министра чији је отац главни актер афере

МУП истражује „Крушик“ тек након смене министра чији је отац главни актер афере

5 (3) Тужилаштво за организовани криминал, које већ годину и по дана води поступак о …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend