fbpx

Вештачка интелигенција почиње да контролишe пасоше на аеродромима у Мађарској, Летонији и Грчкој

0
(0)

Путници на неким европским аеродромима ускоро ће бити подвргнути новим необичним детекторима лажи. У питању су виртуелни „аватари“ који, применом вештачке интелигенције, анализирају мимику лица путника на основу чега утврђују да ли путници лажу или не.

У оквиру пилот пројекта под називом – иБордерЦтрл, у који је укључен британски Универзитета Манчестер Метрополитан, на граничним контролним тачкама ће се, на поменути начин, проверавати путници који улазе у Европску унију.

„Аватар“ ће на улазном граничном пункту путницима постављати питања о њиховом путовању и, током давања одговора, бележити промене на њиховим лицима. Истовремено, и „аватар“ ће променити боју свог гласа, уколико посумња да је неки од договора лаж. Следећи корак је прослеђивање „осумњиченог“ обезбеђењу аеродрома.

Оне које процени као искрене, „аватар“ ће пустити.

Овај виртуелни граничар ће од путника тражити да потврде своје име, датум рођења и године старости, после чега ће им поставити питања о разлогу путовања и начину његовог финансирања.

Нова технологија је, до сада, тестирана на само 32 особе и у 85 одсто случајева се показала као успешна. Њени креатори не верују да би се даљим тестирањима могла повећати њена ефикасност, будући да су се јавили одређени пропусти, као на пример, код тестирања женских особа тамније пути.

Пројект је вредан 4,5 милиона евра и биће тестиран током овог месеца на аеродромима у Мађарској, Летонији и Грчкој, на путницима који долазе из земаља које нису чланице ЕУ.

Циљ пројекта је повећање протока путника и смањење гужве на аеродромима.

б92.нет, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦРВЕНИ аларм на Апенинима: 20.000 миграната спремно на ИНВАЗИЈУ италијанске обале

5 (1) Упркос затвореним лукама Италија упозорава на нови талас миграната спреман да запљусне њене …

Der Spiegel: Пентагон ће до јесени из Немачке повући до 15.000 америчких војника

0 (0) * Амерички генерал Бен ХОЏС: То је колосална грешка и поклон Москви. Трамп …

Један коментар

  1. Cilj projekta je otpustanje zaposlenih i stvaranje dodatne sirotinje u korist KAPITALISTICKIH KRVOPIJA za cije eliminisanje antiglobalisti sve vise kasne . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *