fbpx

Ветерани у Нишу протестовали због неисплаћених ратних дневница

5
(2)

ИШ – Око 50 учесника ратова 90-тих окупили су се данас испред зграде Основног и Вишег суда у Нишу, у знак протеста што још нису добили ратне дневнице иако су судским путем доказали да су дискриминисани у односу на борце са подручја Топличког округа којима су ратне дневнице исплаћене још 2008. године.

Члан удружења бораца „Око соколово” Дејан Величковић казао је да борци захтевају хитан састанак са премијерком Аном Брнабић на коме би једина тачка дневног реда била исплата ратних дневница вансудским путем.

„Деценију и више трају суђења због ратних дневница, трошкови се гомилају, а огромна средства иду адвокатима. Исплата вансудским путем је најбоље решење, тим путем би се обезбедили најмањи трошкови за буџет”, рекао је Величковић, јавља Бета.

Он је истакао да ће борци из Ниша, уколико се не састану са премијерком до 23. септембра, тога дана поставити шаторе испред Касационог суда у Београду и неће се вратити у Ниш док не наплате своја потраживања по пресудама за дискиминацију.

„Били смо једнаки у рату, желимо да будемо једнаки и у миру. Борцима са подручја Топличког округа је 2008. године исплаћено у просеку по 273.000 динара, а то је било око 4.000 евра, а ми остали нисмо ништа добили”, рекао је Величковић.

Према његовим речима, на подручју Нишавског округа ратне дневнице требало би да добије око 17.000 учесника ратова 90-тих.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Из Ниша одлази још један кооперант Бенетона, 170 радника остаје без посла

4 (4) Kомпанија Тесил индустрија група, која је кооперант Бенетона, односно Олимпиас групе као дела …

Дирекција након протеста грађана на Дорћолу: Обустављамо радове до укидања ванредног стања

5 (3) Након протеста удружења грађана „Kомшије са Дорћола“ који су синоћ изашли на улицу …

Један коментар

  1. dajte to izvrsiteljima i stvar resena.
    — umesto da ste u beogradu podmuklom vojvodi subaru cesljali, muda na krivini zanosili i trosoban stan dobili, a neke bi vojvoda i ozenio, zajedno sa sestrom zeninom, vako ostaste bez igde icega; ni prvoborci, ni narodni heroji, ni spomenica, ni ikakvog kurca, vec gladni i goli ostadoste, bez posla i gurbetima bosanskim za ismejavanje. — da ste pobedili, sad bi ste nesto imali; dozvolili ste totalnu kapitulaciju, generalima maloumnim se razbezati pa postali knjizevnici i velike vojskovodje i u sluzbu neprijatelja se dali. — more kad se jebe treba i dojebati, pa onda ce vam i u kuci zakmecati. — ostaje vam bezati i povlaciti se dalje od linije horgosa i kelebije, tamo ce te sto vam fali naci al nikad porodicnu kucu i otadzbinu.
    — izdaicama generalskim sleduju vesala, pobednicima cast i hvala samo kad nikome ne oprastaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *