fbpx

Ви напредна стоко издвајате више пара за мигранте него за српске мајке!

0
(0)

Србија данас: И онда имате смелости да још изађете у јавност и да серете о депопулацији и белој куги?! Шта сте напредна велеиздајничка фукаро за пет година на власти урадили да сузбијете белу кугу и депопулацију? Наведите идиоти бар једну ствар који сте конкретно планирали и одрадили са тим у вези! Једну једину!

____________________________________________

Слогани не решавају проблем депопулације, већ су само мали помоћни алат који може да помогне, каже министар културе Владан Вукосављевић.

Он је нагласио да шест слогана који су изабрани као најбољи на конкурсу за кампању за подстицање рађања неће бити коришћени у кампањи, већ да се и даље трага за решењем.

„Нико разуман не може да рачуна да ће слоган сам по себи, колико год био симболичан или духовит да људе определи да решавају овако важно питање. То је само мали помоћни алат. Слогани су трешња на шлагу на торти”, каже министар.

Како је рекао, и министарство културе има свој предлог слогана али то није званични предлог.

„Можда ћемо предложити Комисији предлог специјалног саветника песника Драгана Хамовића ‘За Србију пуну живота’. Сматрамо да таква врста слогана не би погодила танана осећања било кога”, рекао је министар.

Подсећа да су много важнији предуслови који треба да се створе за младе парове за подстицање рађања.

У плану је да Савет за популациону политику и Влада Србије, како је рекао, предложе читав низ стимулативних и охрабрујућих мера.

„Индивидуално право је сваког појединца да одлучује о стварању своје породице, а држава је та која може да подсети и укаже на неке шире друштвене околности и историјске токове који могу довести до ових или оних последица у случају да се неки трендови наставе”, закључио је министар.

На предлог Савета за популациону политику Министарство културе расписало је конкурс за слогане који ће бити коришћени у кампањи за подстицај рађања.

Комисија за предлог избора слогана у којој су били министарка Славица Ђукић Дејановић , државни секретар Министарства културе Александар Гајовић, али и два маркетинштка стручњака, изабрали су шест предлога и додели им новчане награде, али је одлучено да се ниједан од пристиглих слогана не користи у кампањи.

Изабрани слогани су: „Љубав и беба – прво што нам треба”, „Рађај, не одгађај”, „Мама нећу сама, тата хоћу брата”, „Доста речи нек закмечи”, „Чуда се не дешавају. Чуда се рађају”, „Нек се деца рађају и лепе ствари догађају”.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пукла брана у Ивањици коју су неимари СНС секте реконструисали прошле године! (видео)

4.8 (18) Ал су је оправили, свака им част! Pukla brana u Ivanjici koju su …

Погледајте – народ хватао напредњаке и СПС како варају на изборима (видео)

5 (7) На фејсбук страници #ДвериЧачак објављени су снимци који показују низ неправилности током јучерашњих …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *