Вили Вимер: У наредним месецима, у свету ће се много тога променити

Вили Вимер: У наредним месецима, у свету ће се много тога променити

0
(0)

Вили Вимер – немачки политичар, с великим словом. Тај бивши депутат Бундестага, државни секретар Министарства одбране СР Немачке, бивши потпредседник ОЕБС и тако даље, никада се није бојао да каже оно што мисли. Ипак, од 2014. године он се у потпуности изражава директно.

Посебно, у својој недавној речи немачки експерт је упозорио све присутне на то да ће се у предстојећим месецима у свету много тога променити. У Сједињеним Државама, по његовим речима, долази до врхунца борба за власт и та борба, заједно с акцијама Русије, као резултат може да дотакне цео свет…”

Кључне тезе

„Кажите, желите ли ви рат с Русијом? Па наравно, не. Али, схватате ли ви да нас управо ка томе гурају? Догађаји у Америци – тај грандиозни рат елита, може да доведе свет до велике катастрофе. Џорџ Сорош, на пример, отворено говори да с његовим могућностима он може и да ће инвестирати против САД. Против америчког курса акција „док за кормилом земље стоји такав председник”. Трамп, у одговору каже да ако га смене у свету ће се (не без учешћа његовог и оних који стоје иза њега) све срушити. И то у потпуности може да буде истина.

Та борба за власт и грозница долара може све да нас избрише с лица земље, а њене спољашње нманифестације ми видимо сваки дан у британској и америчкој штампи.

И ето сада кад смо објаснили да последице такве „туче” може да допру до свих нас, важно је схватити ко у њој учествује и с каквих позиција. На пример, Трамп, по мишљењу наших СМИ просто је тиранин, али при томе он до данашњег дана још није почео никакве ратове. И то је потпуно нетипично за америчке председнике. Они тек што бивају изабрани на дужност одмах су почињали рат. Трамп то за сада не чини и управо стога њега мрзе. Он не жели тврди конфликт с Русијом. А сада погледајте на наше СМИ. Замислите се, на чијој страни су европске владе и штампа, ако они грде јединог америчког лидера који не жели да води рат и жели да се споразуме с Путином!? Почињући од Клинтона – сви амерички лидери су водили ратове, а сви руски одлазили у изолацију. Али сада, ни један ни други председник то не чине.

Вили Вимер: У наредним месецима, у свету ће се много тога променити

А знате ли о чему не говоре наши СМИ у принципу? О томе да су се и до америчких избора САД већ налазиле на ивици грађанског конфликта. И сада је та вероватноћа још више порасла! Трамп реализује жеље народа – зауставити незаконите ратове и прекинути ток мртвачких сандука у Америку. Али, корпорације и елите нису те ратове тек тако покренули, они од њих добијају профите и не желе да се заустављају. И ето вам питања – ко је купио СМИ Европе и њене политичаре, ако они иступају против Трампа и Путина, а на страни оних који хоће наставак конфликата? Код нас у Немачкој министар одбране долива уље у ватру, час у један оружани конфликт, час у други. Дакле, ко контролише наше елите и медије, ако се чак и Трамп хвата за пружену руку из Кремља, а нама говоре да се с Русијом не може споразумевати?

Ако у САД победе погрешне елите, хаос у Европи и хистерија против Рсуије ће процветати. Ако у САД почне грађански рат, то ће бити ужасно за цео свет. Зато што је амерички народ толико наоружан да чак и цела армија с њим неће моћи да се избори. А хаос у економији САД лансираће цунами по целом свету. То ће бити тотални хаос.

У Америци ће се кроз неколико недеља одржати међуизбори и ако на тим изборима противници Трампа успеју да га избаце као запушач на боци, онда тај ужас неће дотаћи само САД.

Ми сви разумемо да ако би Клинтонова била на власти у управљала, онда би елите које стоје иза ње већ одавно изазвале конфликт с Русијом. Даме и господо, зашто је Немачка дужна да све то подржава? У свету и тако не постоји ни једно ведро прљавштине које не би излили на Путинову и Трампову главу. И ако Трампа одбаце, онда ће наднационалне елите помоћу нас водити игру против Москве.

Пријатељи, ми се управо налазимо у оном граду кроз који опет пролазе тенкови упућени ка „Москви”. Али, и ми и ви памтимо она времена, и знамо да наш народ не мора да има такву будућност. Ми морамо да чујемо Путина и да трезвено погледамо на Трампа.

Вили Вимер: У наредним месецима, у свету ће се много тога променити

Добар пример је Крим. Тамо се такође све показало не онако како се многима чини. Прошле године, у априлу ја и низ немачких политичара путовали смо на то полуострво. И морам да кажем, да ме је као ретко када привлачио тај пут. Али Кримом ја сам био очаран. Када се налазиш у Јалти, онда с једне стране видиш Црно море, јарко летње сунце, а иза тебе су планине и на њима је још снег. Нама говоре бесмислице о Криму, у ствари он није постао магнет за европске туристе само зато што томе сметају санкције. После 2014. године Русија је тамо извела колосални рад, и сада се Крим не може препознати. Исто оно што имамо с прихватањем Русије, САД, Путина и Трампа. Све је неједнозначно, али у потпуности не тако како нам причају купљене владе и ангажовани медији…”

Превео с руског: Рајко Буквић

Извор: https://bit.ly/2Nt9t3I

amurweb, 4. септембар 2018.

НСПМ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пландемија збрисала 12 билиона долара

Пландемија збрисала 12 билиона долара

5 (1) ВАШИНГТОН – Разорно дејство корона кризе изазваће драматични привредни пад у свету који …

Николај Патрушев: Какву алтернативу Русија нуди свету?

Николај Патрушев: Какву алтернативу Русија нуди свету?

5 (4) Духовно-моралне вредности друштва као основа суверенитета државе Пише: Николај Патрушев (секретар Савета безбедности …

Један коментар

  1. ПЛЕМЕНИТ и на жалост редак СТАВ и ГЛАС МУДРОСТИ. Генерално узев и Путин и Трамп су у ЗАЈЕДНИЧКОМ ТИМУ, који има ЈЕДИНУ СВЕТУ ДУЖНОСТ: ДЕВАСТАЦИЈУ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ. ДУБОКА ДРЖАВА је ултимативна опасност за цео ЉУДСКИ РОД. Дакле: САМО ЊЕНО ПОТПУНО И АПСОЛУТНО УНИШТЕЊЕ, ПОНИШТЕЊЕ И БРИСАЊЕ из ИСТОРИЈЕ и ГЕНЕТСКЕ БИБЛИОТЕКЕ, долази у обзир. У супротном: ТАЈ ЋЕ КАНЦЕР ДЕВАСТИРАТИ ЦЕЛОКУПНИ ЉУДСКИ РОД. Буквално је секунда до…зато сви, сви НОРМАЛНИ ЉУДИ ПЛАНЕТЕ, од левице, преко центра и деснице,морају подржати Путина и Трампа У ОВОМ ОДСУДНОМ МОМЕНТУ. Касније, кад ДУБОКА ДРЖАВА постане само вечно упозоравајуће сећање, можемо поново неговати све политичке разлике у складу са нормалном дистрибуцијом Гаусове кривуље. Никада у задњих тридесет хиљада година људски род није био на оваквој вододелници да; ИЗБОР, ОТПОР, ОДСУДНА ОДБРАНА и ПРЕСУДНИ НАПАД падне на сваког од нас-понаособ. Од Гренланда до Пунта Аренас, од Камчатке до Лисабона, од Хамерфеста до Кејптауна, од Шангаја и Делхија до Ванкувера и Лиме… нек су нам сви ПРЕЦИ на помоћ-

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend