Влада Ане Брнабић 2017. обећала помоћ Рио Тинту за добијање дозвола

Влада Ане Брнабић 2017. обећала помоћ Рио Тинту за добијање дозвола

Пројекат “Јадар” којим се омогућава компанији Рио Тинто да врши ископавања на територији наше земље, Влада Србије је још 2017. године је препознала као “приоритетни пројекат геолошких истраживања”. У Меморандуму о разумевању, који је влада потписала са овом компанијом српска власт је изразила спремност да обезбеди све неопходне дозволе за руднике и прераду руда литијума.

Влада на чијем је челу премијерка Ане Брнабић потписала је Меморандум о разумевању са компанијом Rio Tinto Minerals Development Limited и Rio sava Exploration doo Београд. Параф на овај документ у име државе ставио је тадашњи министар рударства и енергетике Александар Антић.

У меморандуму, који није обавезујући, али који показује намеру власти да сарађује са Рио Тинтом и да тој компанији омогући експлоатацију литијума у Србији, истиче се да су се стране договориле око тога да ће образовати заједничку радну групу која би имплементирала и надгледала кључне аспекте пројека Јадар.

Влада Србије, такође, истакла је да је спремна да предузме мере ради осигурања ефективне и ефикасне координације између различитих органа и институција у вези са поступком издавања дозвола за руднике и прераду руда.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто треба изаћи на референдум и заокружити НЕ?

Зашто треба изаћи на референдум и заокружити НЕ?

Поштовани грађани Србије, уверен сам да се ових дана многи од вас питају да ли …

Србија опет била блокирана, дошло до више инцидената

Србија опет била блокирана, дошло до више инцидената

Широм земље одржане су блокаде путева које организује Савез еколошких организација Србије. Блокиран је био …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *