Влада одобрила најновије поскупљење путарине

Влада одобрила најновије поскупљење путарине

5
(1)

Влада Србије на данашњој седници дала је сагласност на повећање цене путарина, у просеку за 1,8 одсто.

У саопштењу Владе наводи се да је то редован поступак усклађивања са стопом инфлације.

„Усклађивање цена путарина је у просеку 1,8 процената и у складу је са растом цена на мало – инфлацијом, па се тако за возила ИА категорије цена путарине за деоницу Београд-Димитровград и Београда-Чачак усклађује за 10 динара, док за деоницу Београд-Шид и Београда-Суботица остаје непромењена, а слично је и за остале категорије возила“, наводи се у саопштењу Владе.

На седници је усвојен и Предлог закона о потврђивању Kонвенције о трговини житарицама, како би се путем Међународног житарског савета (ИГЦ) као међувладине организације поспешила међународна сарадња у трговини житарицама и пружио допринос стабилности тржишта, као и унапређењу светске безбедности у области хране. Чланови владе усвојили су и уредбу о проглашењу споменика природе „Kалемегдански рт“, чиме ће та посебна природна реткост бити заштићена на, како су рекли, ; „значајно већој површини“.

На седници је усвојен Програм коришћења дотација намењених за пројекте подршке породици, јачању положаја жене у друштву, мерама популационе политике и унапређењу демографске слике у 2021. години.

„Програм је усмерен на мотивацију младих за останак у земљи, побољшањем и унапређењем квалитета живота ове популације, као и на јачање положаја жена у друштву, што подразумева спровођење свих активности у циљу превенције насиља над женама“, каже се у саопштењу Владе Србије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

По коме је српски краљ Бодин добио царско титуларно име Петар?

По коме је српски краљ Бодин добио царско титуларно име Петар?

1 (1) По којој личности је Бодин добио царско титуларно име Петар У нашој историјографији …

Ново поскупљење струје од следећег месеца…

Ново поскупљење струје од следећег месеца…

5 (1) Читаоци су затражили да им економисти објасне како може на акцизу да се …

Један коментар

  1. Ко је ова влада? Но, пошто није реч о Влади као личности, боље је питање: Чија је ово влада? Односно суштина је у томе: Ко нама покушава да влада? Када на ово пробамо искрено да одговоримо, онда ће нам и друга до тада нејасна питања постати сасвим јасна!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend