Влада Србије 27. јануар проглашава за Дан Светог Калифа бин Заједа Ал Нахајана

БЕОГРАД, 12. октобар 2016 (Њузнет) – Влада Србије донела је данас одлуку да се 27. јануар прогласи за дан Светог Калифа бин Заједа Ал Нахјана, као и да све школе од следеће године овај дан славе као школску славу. У саопштењу владе се наводи да ће 27. јануар за све школе бити радни, али ненаставни дан и да ће у част прославе Светог Калифа бин Заједа Ал Нахјана бити организоване свечане приредбе и академије.

Министар просвете Младен Шарчевић сматра да у називању школске славе по председнику Уједињених Арапских Емирата нема ничег спорног.

– Празник не губи своју основну намену, све остаје исто као и до сада, само смо променили име славе у складу са доприносом који председник УАЕ има када је у питању развој школства у Србији. Ми морамо да се модернизујемо, да будемо у складу са трендовима, а не да робујемо неким старим називима слава. Ионако већина ђака не зна ко је Свети Сава и то због чега смо баш 27. јануар обележавали као школску славу – изјавио је министар за Њуз.

Ом је напоменуо да ова одлука не значи да име првог српског просветитеља одлази у заборав.

– Таман посла да заборавимо на Светог Саву и на све оно што је он учинио. Реч је, да подсетим све оне који су на то заборавили, о утемељивачу српске цркве, државе и школства и због тога смо сви у влади једногласно донели одлуку да велики одмор првог школског дана добије име по Светом Сави – истакао је Шарчевић.

Соко Соколовић

Њузнет

Актуелно

Вучић МЦ – Комплетан идиот (видео)

Вучић о фантомкама у Савамали. Комлетан идиот. [youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=dr0IL1PzNTs“] MrZajebaVancija

Њуз.нет: Вучић – У Ниш ћу ићи пешице, пићу кишницу и јести зрневље поред пута

Поштовани пријатељи, Свима је већ јасно да наша држава мора да почне да штеди, а …

3 Коментара

  1. Горан Абаџић

    Акo се Вучић kaје зa oнo штo је чиниo муслимaнимa у СФРЈ некa диже џaмије , a не дa именa Српских институцијa мењa Арaпским.

  2. jeli to moguce Akoje to istina onda je predlagac lu i zreo za ludnicu..Evo gde nas vlada vodisa svojim av,av,av,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons

Поштовани читаоци,

Помозите рад нашег сајта тако што ћете нас лајкнути, твитнути, плуснути! Хвала!