ВЛАДА СРБИЈЕ ЈЕ УПРАВО ДОНЕЛА НОВЕ МЕРЕ: Ово ступа на снагу одмах
Kлиника за инфективне болести/ФОТО: Срђан Илић

ВЛАДА СРБИЈЕ ЈЕ УПРАВО ДОНЕЛА НОВЕ МЕРЕ: Ово ступа на снагу одмах

4.7
(9)

Влада Србије је на седници у среду прописала посебне мере заштите становништва од заразне болести КОВИД-19 у оним јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије проглашена ванредна ситуација, саопштено је у Београду.

Неће бити могуће ни организовање свечаности и спортских и забавних манифестација.

Ограничено је радно време угоститељских објеката на од 7 до 20 часова, наводи се у саопштењу Владе Србије.

У предшколским и образовним установама неопходна је пуна примена свих превентивних мера.

У образовним установама биће одложено окупљање, а пријемни и други испити биће спроведени уз примену свих мера личне заштите: физичка дистанца од два метра, обавезно ношење маске и рукавица.

Коришћење отворених и затворених базена, „спа и велнес центара“ за сада није могуће, али ће уз спровођење мера заштите (маске и рукавице) и даље радити козметички и фризерски и салони лепоте, „фитнес центри“ и теретане.

Такође је донета и одлука да се Савезу за иновативне спремности за епидемију (ЦЕПИ) „као водећем актеру на пољу вакцинације за болест КОВИД-19“, уплати 100.000 евра у динарској противвредности, пише у саопштењу.

У вези с тим се каже да је „Влада одлучила да са европским партнерима учествује у овом пројекту и пружи допринос глобалним напорима у борби против пандемије кроз финансијску подршку Светској здравственој организацији за јачање одговора здравствених система на Ковид-19 и Савезу за иновативне спремности за епидемију, који је основан после епидемије еболе у Западној Африци, како би се створила могућност за развој вакцина против нових болести“.

Помоћ од 200 милиона динара за грађане погођене поплавама

Поред тога, Влада је због прошлонедељних поплава у Србији одлучила да са 200 милиона динара помогне грађанима чији су породични и стамбени објекти оштећени.

На основу евиденције локалне самоуправе, та средства биће дистрибуирана у виду бесповратне новчане помоћи, како би се што пре санирала штета на њиховим кућама и помоћним објектима, пише у саопштењу.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко све саветује српску владу и по којој цени

Ко све саветује српску владу и по којој цени

5 (3) Унитед Група и две њене компаније са седиштем у Холандији поднеле су арбитражни …

Марко Јакшић: Ово је права улога Новака Недића, коју Вучић хоће да сакрије (видео)

Марко Јакшић: Ово је права улога Новака Недића, коју Вучић хоће да сакрије (видео)

3.7 (3) Марко Јакшић, члан председништва покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“, био је …

4 Коментара

  1. E sad lepo sve ove pedere,lezbače i sendvičare kazniti ogromnom kaznom zatvora jer su slavili pobedu onih smradova uz trubače a koliko je njih bilo u jednoj prostoriji.Da li su se poštovala neka od navedenih pravila?Sramota njima kad odgovara onda korone nema a sad jebi običan narod epa neće moći mamu li vam jebem nepismenu.

  2. ma nek pocrkaju, jebo im ker majku.

  3. Čitam da će večeras proglasiti zatvaranje nekih gradova, medju njima i Beograda. To će reći da niko neće moći da udje u Bg, niti da izadje. Naravno, niko osim migranata. U tome je, izgleda mi, i poenta, jer je na makedonsko-srpskoj granici opasna gužva, da desetine hiljada migranata ulaze u Srbiju. Mi ne treba da se mešamo u ovaj šeherezadin biznis, pa nas zato zatvaraju, preventivno, dok oni ne obave šta imaju.

  4. Čitam takodje da je korona virus danas jači nego na početku pandemije. To može da znači samo jedno: uopšte se ne radi o virusu, nego o nečem drugom. Čovekov imunitet leti jača, a virusi (ako uopšte postoje bilo kakvi virusi) slabe. Verovatno su nešto odvrnuli na maksimum. Možda 5g mrežu, harp ili neko drugo njihovo sranje. A najverovatnije prosto lažu i mažu kao i obično. Pandemija ne postoji, u to sam potpuno siguran. Svi dokazi su tu, a medju njima najubedljiviji je taj što postoji potpuno siguran i efikasan i jevtin lek protiv njega, hlorokin, za koji su davno nabavljene sirovine, ali ga nema nigde u apotekama. Zašto ga nema? Ako nisu u stanju da ga proizvedu, mogli su da ga kupe na svetskom tržištu. S obzirom da nije skup, ta nabavka bi bila mnogo jevtinija od nabavke respiratora. A osim toga, ne bi nam bila uništena privreda, turizam itd, propala školska godina, bolnice zatrpane gomilom problema itd. Sve nam govori da korona ne postoji, ali je propaganda jača od naše pameti. Digli smo ruke od svoje logike i prihvatili podlačku propagandu koja sprovodi najmračniji mogući scenario.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend