Владајући режим и тзв. опозиција уништавају уз помоћ ЕУ и последње остатке српског суверенитета!
Билчик и Фајонова ће посредовати "на даљину", Кукан долази / Фото Танјуг

Владајући режим и тзв. опозиција уништавају уз помоћ ЕУ и последње остатке српског суверенитета!

МЕЂУСТРАНАЧКИ дијалог о изборним условима водиће се на два колосека. Ту могућност најавио је председник Скупштине Ивица Дачић, а његова идеја, према нашим информацијама, прихватљива је и већини опозиционих странака.

На првом “колосеку” дијалог ће се водити уз посредовање Европског парламента и у њему ће се за столом, прекопута представника власти, наћи чланови опозиционих странака које су захтевале да се Европа укључи у разговор о изборним условима. Ту су већином партије које су бојкотовале претходне изборе, попут блокова окупљених око Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, као и СДС Бориса Тадића, Нова странка, “Не давимо Београд”…

Упоредо, власт ће водити дијалог без странаца са странкама које сматрају да је мешање ЕУ неприхватљиво. То су партије са деснице међу којима су ДСС и СРС, а да би радије разговарали без странаца изјаснили су се и у Шапићевом СПАС који је део власти.

Европски парламент на дијалогу ће представљати бивши посланици Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн, који ће лично присуствовати, као и европарламентарци Тања Фајон и Владимир Билчик, који ће учествовати преко видео-везе.

Дачић каже да је започет процес израде синопсиса и списка странака које би требало да учествују у дијалогу, како би позиви били послати на време и разговори могли да почну у марту како је планирано:

– Прошле године у дијалогу су учествовале само парламентарне странке, али овог пута то није довољно јер у том случају не би био покривен читав политички спектар. Зато је потребно да учествују и партије које су бојкотовале изборе или нису прошле цензус.

Председник ДСС Милош Јовановић каже да би најбоље било да се дијалог који јесте неопходан, води без страног уплитања јер је реч о унутрашњим проблемима, али да то није могуће због дела опозиције који је то захтевао, као и због власти која пристаје на такве услове:

– У таквој ситуацији не би било добро искључити из разговора странке које мисле да мешање странаца није добро за достојанство државе. У том смислу, прихватљиво нам је да се организују разговори на два колосека како би се чуло и наше мишљење.

Позиве за прву сесију која би требало да буде 1. марта, упутиће Дачић.

Новости.рс

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Издајниче, погрешио си заставу, српску си државу укинуо на Косову и Метохији плус служиш антицивилизацији

Издајниче, погрешио си заставу, српску си државу укинуо на Косову и Метохији плус служиш антицивилизацији

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објавио је на Инстаграму део свог говора са прославе Дана српског …

Завршена расподела непокретности бивше СФРЈ: Шта је припало Србији?

Завршена расподела непокретности бивше СФРЈ: Шта је припало Србији?

На јуче и прекјуче одржаном састанку у Сарајеву окончана је расподела непокретности бивше Југославије између …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *