Владимир Гајић: Београд на води је приватна инвестиција браће Вучић

Владимир Гајић: Београд на води је приватна инвестиција браће Вучић

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је Београд на води „приватна инвестиција браће Андреја Вучића и (председника Србије) Александра Вучића“, који је „истовремено и шеф државе и шеф мафије“.

„Арапи су само каскадери браће Вучић, јер да Арапи имају везе са тим пројектом, они би то све већ завршили и изградили пре две, три године. Гарантујем да у Београду на води нема ни 10 одсто власника станова који би могли да докажу порекло имовине“, рекао је Гајић на трибини „Заједно против екоцида“ у организацији Покрета Слободна Србија.

Како се наводи у саопштењу странке, Гајић је додао да је Србија за Београд на води дала земљиште које вреди „две милијарде евра“, а да су инвеститори, „наводно из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), уложили су тек 150 милиона евра, с тим да Србија има 32 одсто удела, а Арапи 68 одсто“.

„Србија није власник имовине, него удела у фирми. Уговор о Београду на води је правно споран и у првих пет година од када је закључен заједничка фирма је сваку годину завршила са губитком“, истакао је Гајић.

Он је навео да је кровни споразум Србије и УАЕ неуставан, а посебно „члан 6. који је ексклудирао стране инвеститоре од домаћег законодавства, па за њих не важе ни постојећи ни будући закони Србије“ који би могли да угрозе ту инвестицију.

„Тај уговор је био правни основ да се донесе лекс специјалис, односно посебан закон, који је био правни основ за одузимање имовине и рушење у Херцеговачкој улици. Ако би Уставни суд Србије закључио да је тај међународни уговор неуставан, све би пало по домино ефекту и Београд на води би био бесправно изграђено насеље“, рекао је Гајић.

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Марина Липовац Танасковић рекла је да је изградња метроа у Београду „велика пљачка“, јер ће километар метроа коштати чак 100 милиона евра, док је у Мадриду метро грађен по цени од 43 милиона евра по километру и додала да „власт у Србији даје још 500 милиона евра за израду нових пројеката“.

„Катастрофално је што планирају да линија метроа креће са Макиша, где је сада ливада, а ту планирају да граде насеље од 36.000 становника, које желе да повежу са Адом Хујом, где такође желе да граде, и да се две линије метроа састају у Београду на води“, рекла је Липовац Танасковић.

Оценила је и да је „катастрофално“ и то што су занемарене саобраћајне потребе 150.000 људи који живе у Раковици, Белим водама, Жаркову и Цераку.

Липовац Танасковић је додала да је Град Београд дао пројектни задатак куда би линија метроа требало да иде, а не странци, како то власт тврди.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Саливен: Вучић преко брата повезан са групацијама које имају упориште у организованом криминалу

Вучић проницљиво користи Русију у сукобу са Западом. Русији прича једну причу, а Западу другу, …

Нарко-мафија инфлитрирана у државни врх врло плански тежи уништавање државе

Нарко-мафија инфлитрирана у државни врх врло плански тежи уништавање државе

У Србији, за разлику од Аустрије, нико не сноси одговорност због афера и скандала, и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *