fbpx

Водинелић: Сазрела свест да овако више не може, имамо имитацију државе

0
(0)

„Побуна против ауторитарне власти је добра вест, јер ‘освешћује све већи број грађана, без обзира на њихова уверења’, и показује да нараста свест о кршењу Устава и подређивању институција политичкој вољи“, изјавила је професорка права Весна Ракић Водинелић.

Професорка Правног факултета Универзитета Унион у пензији је као највеће кршење Устава означила „вођење преговора о Kосову, који морају бити у надлежности Владе“.

Она није изненађена захтевом за оставком председника Србије Александра Вучића и тврди да је „аутократска власт постала извор свих проблема“. Према њеном ставу, у Србији постоје „стварност и фикција“ и „страшно незадовољство, протест и некаква имитација државе коју имамо“.

– Стварност чине незадовољни, гневни и понижени људи који покушавају да изразе незадовољство, тражећи одговорност. На другој страни је председник Републике, који игнорише инстититуције и државу и попуњава их ауторираном вољом – оценила је Ракић Водинелић.

– Грађани разумеју да су упали у блато и да не могу више да живе у фикцији у којој се осећају немоћни и у којој се председник Вучић понаша као врховни господар, убеђујући их да живе живот о каквом он говори – прецизирала је она.

Ракић Водинелић указује да порука „сменимо Вучића, а после ће све бити лакше“ представља опасност, али мисли и „да смо често спремни да потцењујемо резултате смене Милошевића“.

– После тога, Србија се вратила у Уједињене нације, постала чланица Савета Европе и активирала се у ОЕБС – подсетила је Ракић Водинелић, којој се чини да је „сувише кратко време од Милошевића до данас“.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ауто литија у Беранама, литије у Црној Гори поново крећу јаче и веће него икада (видео)

5 (3) Усташа Мило Ђукановић забранио је  народне литије у ЦРној Гори и окупљања народа. …

Београд: Људима дојадила струка и Вучићеве претње и пренемагање, изашли на улицу (фото, видео)

4.6 (110) Људима је у Београду на Дорћолу дојадила квази струка и Александар Вучић који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *