Насловна / Србија / Друштво / Водинелић: Сазрела свест да овако више не може, имамо имитацију државе
Водинелић: Сазрела свест да овако више не може, имамо имитацију државе 1

Водинелић: Сазрела свест да овако више не може, имамо имитацију државе

„Побуна против ауторитарне власти је добра вест, јер ‘освешћује све већи број грађана, без обзира на њихова уверења’, и показује да нараста свест о кршењу Устава и подређивању институција политичкој вољи“, изјавила је професорка права Весна Ракић Водинелић.

Професорка Правног факултета Универзитета Унион у пензији је као највеће кршење Устава означила „вођење преговора о Kосову, који морају бити у надлежности Владе“.

Она није изненађена захтевом за оставком председника Србије Александра Вучића и тврди да је „аутократска власт постала извор свих проблема“. Према њеном ставу, у Србији постоје „стварност и фикција“ и „страшно незадовољство, протест и некаква имитација државе коју имамо“.

– Стварност чине незадовољни, гневни и понижени људи који покушавају да изразе незадовољство, тражећи одговорност. На другој страни је председник Републике, који игнорише инстититуције и државу и попуњава их ауторираном вољом – оценила је Ракић Водинелић.

– Грађани разумеју да су упали у блато и да не могу више да живе у фикцији у којој се осећају немоћни и у којој се председник Вучић понаша као врховни господар, убеђујући их да живе живот о каквом он говори – прецизирала је она.

Ракић Водинелић указује да порука „сменимо Вучића, а после ће све бити лакше“ представља опасност, али мисли и „да смо често спремни да потцењујемо резултате смене Милошевића“.

– После тога, Србија се вратила у Уједињене нације, постала чланица Савета Европе и активирала се у ОЕБС – подсетила је Ракић Водинелић, којој се чини да је „сувише кратко време од Милошевића до данас“.

Н1

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Против мини хидро електрана људи, рибе и ракови! 11

Против мини хидро електрана људи, рибе и ракови!

Краљево – Инвеститори малих хидроелектрана нисте добродошли. Ово је наш еколошки рај, овде живе заједно људи, …

УСРАЛИ СЕ ОД СТРАХА! Француски глобалисти уводе ванредно стање 12

УСРАЛИ СЕ ОД СТРАХА! Француски глобалисти уводе ванредно стање

Француска разматра да уведе ванредно стање да би се спречило понављање једног од највећих нереда …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *