Војни синдикат: Исту стрељану са криминалцима користио и један члан владе

0
(0)

ПРЕДСЕДНИК Војног синдиката Србије Новица Антић изјавио је данас да је, осим људи из криминогене средине, стрељану у истој касарни Војске Србије (ВС) користио и један члан владе.

„Први човек те јединице је тај који је све то организовао и дозволио. Поред тих лица, ми имамо податак да су ту била и одређена лица који су чланови владе Србије, присни пријатељи“, рекао је Антић и додао да не жели да говори о именима да не би кршио претпоставку невиности, с обзиром да је у читав случај умешано и тужилаштво.

На питање о ком члану владе је реч, Антић је рекао: „Један члан владе… Ако буде потребно објавићемо и иницијале“.

Војни синдикат Србије раније је поднео кривичну пријаву против једног бригадног генерала и потпуковника ВС због финансијских малверзација али и због тога што су омогућили да се у стрељани јединице на чијем су челу гађање вежбају људи из криминалних кругова.

Генералштаб ВС је те тврдње одбацио, оценивши да синдикат није понудио доказе за своје оптужбе.

Антић је рекао да нико не може да уђе у касарну непријављено и без дозволе јер постоје органи којима је посао да обављају обавештајну заштиту војних објеката и да докази о злоупотребама стрељане свакако постоје.

Он је поновио да је начелнику Генералштаба ВС синдикат још у новембру предочио да се то дешава и да су поједини људи из криминалних кругова били чак и на прославама те конкретне јединице, и да је био зачуђен том информацијом, али да се после тога ништа није десило.

„Добили смо информацију да је јуче по наређењу некога из Генералштаба или Министарства, одређена комисија вршила некаква испитивања у тој јединици што је ван свих процедура. Имамо кривично дело које је важно документовати како то предвиђа Закон о кривичном поступку, и ви сада долазите тамо разговарате са потенцијалним сведоцима… Ако је поднета кривична пријава, хајде да се не мешамо у рад тужилаштва. Ви долазите и чешљате по некој јединици, говорите са потенцијалних сведоцима“, рекао је Антић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нарко дилер Предраг Колувија се састајао са државним секретаром МУП-а Милосавом Миличковићем

5 (2) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и још деветоро оптужених за …

Планатажа марихуане “Јовањица”: Тужилац испитао 115 сведока, али не и СНС кадарове

4.5 (6) На данашњем главном претресу у поступку против Предрага Колувије, већинског власника пољопривредног газдинства …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend