Војни врх Русије упозорио Пентагон да се његови командоси и вазали више не играју отварања ватре

ИЗ ЗОНА источно од Еуфрата где се налазе бојовници Снага демократске Сирије и амерички командоси по јединицама сиријске армије два пута је отварана ватра из минобацача и реактивне артиљерије – изјавио је генерал Игор Конашенков.

Портпарол Министарства одбране притом је нагласио да је то била „ураганска ватра“ и да су на удару биле и позиције руских специјалних снага.

„Представник команде Оружаних снага САД у бази Ел-Удеид, у Катару, по специјалном каналу везе у оштрој форми је упозорен да ће сваки даљи покушаји отварања ватре са локација на којима се налазе бојовници Снага демократске Сирије бити без оклевања онемогућавани. Ватрене тачке на тим локацијама биће ликвидиране свим расположивим средствима“ – објавио је Конашенков.

Портпарол руског војног врха истовремено да оптужио Американце и побуњеничке (опозиционе) одрее под њиховом контролом да играју двоструку игру:

„Због успеха сиријске армије, међународна коалиција коју предводе САД обуставила је операцију ослобађања Раке. Централни делови тог града, који чине четвртину те бивше „престонице ИД“, и даље су под потпуном контролом терориста.

Ово, међутим, није једина тачка на којој варничи између Русије и САД.

Специјални представник председника РФ за Авганистан, Замир Кабулов, рекао је америчкој представници за ту земљу, Елис Велс, да Москва не верује у тврдње Вашингтона поводом летова „хеликоптера без ознака“ који припадницима Исламске државе на северу Авганистана довозе оружје и муницију из америчких база.

Кабулов је указао да у СД и на Западу траже да им се „на лепе очи“ верује да о тим „тајанственим летовима“ ништа не знају. И подвукао:

„Тако не иде! Ти хеликоптери стижу из америчких војних база и у њих се, по обављеном задатку, враћају. Сједињене Државе имају војну базу на северу Авганисзана код Мазари-Шарифа. Та база носи име Camp Marmal“.

Кабулов је открио да му се Велс клела да је Доналд Трамп чврсто решен да ради на уништавању Ал Каиде и Исламске државе, па додао:

„То су само речи. То су правилне речи, али ми речима више не верујемо већ само делима. А ништа битно што би било у складу са (Трамповим) речима – још не примећујемо“.

Факти

Актуелно

Сиријска војска у потпуности ослободила покрајину Дераа (видео)

Сиријска војска је у потпуности ослободила од терориста покрајину Дераа на југозападу земље, саопштио је …

Кинески амбасадор Манчанг: Важне ствари се не решавају за пар месеци – ми смо чекали 100 година да решимо питање Хонг Конга

Амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг каже да је решавање косовског питања најважније за Србију …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons