Војска на удару НАТО и Сорошевих НВО због одавања почаст Ђенералу Драгољубу Дражи Михаиловићу

0
(0)

НВО сектор пропитује Министарство одбране због „контроверзних“ фотографија са Равне Горе.

Саопштење Министарства одбране да званична делегација Војске Србије није положила венац на споменик Дражи Михаиловићу на Равној Гори није довољно, сматрају у Форуму за безбедност и демократију и додају да мора да се одговори на питање ко су људи у униформама који су положили венац на тај споменик.

„Министарство, а пре свега Генералштаб Војске Србије, и даље дугују објашњења и одговоре на питања – ко су људи у униформама Воске Србије, да ли су они активни припадници Војске или нису, и о каквом је догађају, с којим се Војска доводи у везу, реч“, наводи се у саопштењу Форума.

Министарство је у саопштењу навело да делегација није положила венце на „било ком месту“ које није обухваћено годишњим плановима учешћа припадника тог ресора и ВС у обележавању годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије и међународним активностима посвећеним очувању достојанственог сећања на жртве оружаних сукоба у прошлости.

Како додају у Форуму, зависно од одговора на та питања морала би да уследе даља објашњења или од оних задужених за питања безбедности – ако су у питању крађа или неовлашћено коришћење униформи, или од управе Генералштаба која је задужена за персоналне послове, морал и верску службу – ако су учесници овог догађаја активна и стално запослена лица у Војсци Србије и Министарству одбране.

 „У сваком случају јавности се дугују информације и објашњења колико је људи и зашто баш у суботу, 5. маја 2018. било на Равној Гори приликом полагања венца (који, приметимо, није ‘обичан’, него од ловора, дакле, налик официјелним и државним), шта је и ко је и у ком својству том приликом говорио и да ли са одласком ових људи на Равну Гору постоји, било каква, логистичка веза са ВС“, упитао је Форум.

Како кажу, уколико се утврди да је реч о активним војним лицима и да је одлазак на Равну Гору део неког другог програма, макар и „излетничког“, питања су опет отворена.

„Јавност би у том случају могла бити обавештена какав је програм у питању и шта му је циљ, а надлежни у Војсци Србије и Министарству одбране би морали знати да ће тада погледи и питања ићи и ка Начелнику Генералштаба и министру одбране“, додаје се у саопштењу.

Генерал Диковић и министар Вулин су у том случају – да ће на Равној Гори доћи до појаве лица у униформама – морали за то знати, јер су о тој активности морали бити унапред обавештени, сматрају у Форуму за безбедност.

Н1/Хронограф

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полицију, службе безбедности и војску очистити од КРИМИНАЛАЦА и ПСИХОПАТА!

4.4 (13) Прва ствар коју ће нека будућа власт морати да одради као један од …

СИНДИКАТ ВОЈСКЕ: Вучићу, нећемо да ти будемо огледни кунићи за вакцине!

4.9 (12) Председник Србије Александар Вучић је у обраћању на конференцији за новинаре јуче, између …

2 Коментара

  1. Tako treba vojsko a dusmani nek pojedu ….a

  2. Ko su ti iz tamo nekog „Foruma…“ da postavljaju pitanje zašto je položen venac Draži Mihailoviću !?!
    Draža je bio Patriota-SRBIN a komunjare-titini-partizani su pobili više Srba od ustaša !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend