Волиш ли ти Мали установе затвореног типа попут рецимо Забеле?

0
(0)

За пројекат „Да се ради и гради по твом“, у којем грађани путем апликације предлажу шта би променили у својој општини, стигло је чак 11.000 идеја.
Ко жели може своје предлоге послати у наредних неколико недеља, а пројекти који добију највише гласова биће спроведени у дело 2018. године.

Од идеје да се различитим бојама обоје тролејбуске, трамвајске и аутобуске линије до идеје да се направи гондола која повезује савску променаду и Калемегдан. Шта грађани највише желе да промене?

„Променио бих много тога. На пример, шест година се мучим око легализације објекта, никоме не издају ништа“.

„Можда више тих паркића за децу, ако могу да се ограде да људи не воде псе по тим паркићима, јер деца се стварно уваљају у то“.

„Прво што су улице катастрофалне, тротоари ужас. Ја сам баш у Угриновацкој улици где су тротоари ноге да поломиш, али шта да радим“.

„Ја сам против ове градње оних солитера и оних чуда на обалама Саве. Заградише Саву не види се“

Додатна места за запошљавање, изградња метроа, изградња нових вртића, као и изградња гробља за љубимце, жеље су грађана. А шта мисли градоначелник?

„Волим паркиће и волим фасаде. Ја сам кандидовао један паркиц у свом комшилуку да се среди. То је само један од предлога, видећемо који це предлог да победи. Моји гласови увек иду за паркиће и за оно сто је важно за децу, али такође не заборављамо тако велике инвестиције као сто је канализација на левој страни Дунава“, рекао је Синиша Мали.

Преко 1000 попуњених формулара „Да се ради и гради по твом“ тиче се изградње канализационе мрезе на левој обали Дунава.

„Што се тиче леве обале Дунава, мислим да је веома важно да започнемо и урадимо канализациону мрежу. Чишћење канала који су запуштени. Недостатак дечијих игралишта и зелених површина“, каже Александар Јовичић, председник општине Палилула.

За овај пројекат Град Београд издвојио је 200 милиона динара и свака општина која је била укључена по 10, и како градоначелник наводи, уколико буде потребно – издвојиће још више.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КОРОНА НАПАЛА ОПТУЖЕНЕ Одложено суђење у предмету Асомакум

5 (2) СУЂЕЊЕ у предмету „Асомакум“ Драгославу Јоксимовићу и још 16 оптужених за злоупотребе положаја …

ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Уговор Синише Малог и брата Ане Брнабић тежак 313 милиона!

5 (12) Фирма Асеко, у којој је један од директора рођени брат премијерке Ане Брнабић, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend