ВРАЋА СЕ НА СТАРО: Фејсбук укида “Explore feed” опцију

Фејсбук је управо урадио нешто што се готово никада не догађа – признао грешку, пошто је ова друштвена мрежа објавила да и званично прекида експеримент поделе Home стране на News Feed и „Explore Feed“.

 У претходних неколико месеци Фејсбук је експериментисао са поделом Home странице на News и Explore Feed, тачније страницу на којој видите објаве пријатеља и другу на којој се налазе „постови“ страница. Експериментом је било обухваћено шест земаља: Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка.

„Људи не желе раздвојене ‘feed-ове’ „, написао је руководилац Фејсбук News Feed-а Адам Мосери у опису промена.

„Резултати анкета су показали да корисници нису задовољни постовима које виде, а раздвојени феед-ови им нису помогли да се више повежу са пријатељима и породицом“.

Мосери истиче да више не постоји потреба да феед-ови буду уопште раздвојени, преноси “Б92”.

“Паблишери”, односно медији и компаније су најмање профитирали од ове промене након што је Фејсбук непрестано мењао алгоритме по којима се постови приказују. Фејсбук је, међутим, одговорио на критике да ова друштвена мрежа није погодна за бизнис: “Једноставно идите”.

У међувремену, компанија наставља са експериментисањем на News Feed. Наиме, тренутно се тестира опција посвећена локалним вестима под називом „Today in“ која је доступна само у шест градова.

Танјуг

Актуелно

Фејсбук де факто уводи цензуру и филтрирање „непожељних садржаја“

Србија је, ни крива ни дужна, постала кључни играч у највећој промени у историји друштвене …

Преузмите нови верзију Дебиан Линукса на ћирилици (видео)

Придружујући се честиткама за Дан Републике Српске, објављујемо доступност за преузимање нове верзије оперативног система …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons