Врањска Потемкинова села - тапете на оронулој згради због доласка Вучића (фото)

Врањска Потемкинова села – тапете на оронулој згради због доласка Вучића (фото)

Седам година после пожара, позориште ”Бора Станковић” у Врању добило је нову зграду. Пошто је најављен долазак бројних високих званица, укључујући и председника државе, на отварање у понедељак, локална самоуправа је суседну, оронулу зграду, “умотала” у плакат који “имитира” фасаду. Грађани су бурно реаговали на мрежама. За неке то су Потемкинова села”, а за врањске власти – то је лепа позадина за свечаност коју спремају.

У Врању последње припреме пред велики дан у понедељак 21. октобра. Свечано отварање нове зграде позоришта Бора Станковић и долазак председника Србије. Оронуле фасаде уз саму нову зграду театра не смеју да наруже кадар на церемонији, па су прекривене платном са осликаном фасадом.

Уредник портала Инфо Врањске за Н1 каже да су колеге и он били шокирани када су видели да се поставља, како овде кажу, мушема преко читаве фасаде на једном од најпрометнијих врањских скверова.

Врањска Потемкинова села - тапете на оронулој згради због доласка Вучића (фото)

“Без икаквог образложења, на постављању тога су радили радници јавних предузећа, који иначе овде раде све сто СНС-у треба. Ја чак сумњам да је та тапета покретна и да њоме запушују рупе свуда по Србији где је потребно”, каже Саша Стојковиц са портала Инфо Врањске.

На југу, када долазе гости из престонице, генерално спремање је обавезно, па је овде било потребно средити и парк поред позоришта, где ће гости проћи. Чињеница да је октобар не смета да се засади и ново цвеће. Одмах преко пута “платнене фасаде” за коју су неки били уверени да је – права.

Објашњење да ли је у питању уметничка инсталација или “покривање” за ругло у центру које би могло изазвати критике, од градоначелника нисмо успели да чујемо. Упутио је на директора позоришта који је био презаузет да говори о ономе што Врањанце читавог дана шокира. Директор ЈП за урбанизам и изградњу поручио је да је ово тренутно решење, јер је спорни објекат у процесу реституције, па нису добили дозволу да га реконструишу. Платно ће бити уклоњено чим свечаност прође.

Врањска Потемкинова села - тапете на оронулој згради због доласка Вучића (фото)

“Без обзира да ли долази председник, ово би било постављено јер заиста не иде да званице гледају ову оронулу зграду”, објаснио је директор ЈП за урбанизам и изградњу Врање Бранимир Стојанчић.

За реакције у јавности кажу да су претеране и типичне за овдашњи менталитет.

“То је оно проклетство Врањанаца: канџерлук, аздислук, баксузлук и ургурсузлук. То су четири јахача апокалипсе који не дозвољавају Врању са напредује”, сматра Стојанчић.

Милан Стојановић, Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Један коментар

  1. serv znaci rob, a servija je prostor oznacavan na starim mapama odkud dolaze robovi sluziti tudjina. — sad tudjini im dolaze u goste pa im bajke vec osam godima baljezgaju, a oni zadovoljni, ne videci da bez potomstva, gladni i gole guzice ostaju.
    — majmun genocidni poklanja sad ne milione, vec stotine miliona eura, narodnih para, samo da bi se sa nekim satanistom sastao i slikao, pa u novine turio a ja u nedostatku toalet papira iste ispresavijo pa pocepao.
    — ako mu neko ne kaze nece slepac coravi nista primetiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *