Врњачка Бања дотакла дно: Затворена два извора лековите воде

Врњачка Бања дотакла дно: Затворена два извора лековите воде

У историји лечилишта у најпознатијој српској бањи, није се догодило да неки од извора лековитих минералних вода, остане без воде. А у Врњачкој Бањи, катанац је стављен на чак два најпознатија извора, Слатину и Извор. Разлог је „ревитализација бушотина“.

Никоме у Врњачкој Бањи није јасно шта се тачно догодило, иако сви прстом упиру на аква парк „Врњачке терме“, који се случајно налази између ова два извора.

Зато се у центру Врњачке Бање сваког викенда одржавају протести због пресушивања извора лековите воде. Протест сваке недеље организују становници ове бање, јер су огорчени због свега што се дешава са, како су истакли „драгуљма овог места“, а то су извори лековитих вода.

„Главни кривац за то што је нестала вода на ова два извора јесте аква парк Врњачке Терме, који се отворио прошлог лета, а који се налази између ова два извора. Тада су кренули сви проблеми. Слатина и Језеро су плитки извори, а Терме су бушиле на преко 600 метара, пресецајући канале ова два извора. И онда се догодило ово чега смо сведоци. Бања је остала без воде“, каже Радоица Ђурђевић из Врњачке Бање, један од учесника протеста.

Да подсетимо, први извор који је био затворен у Врњачкој Бањи био је Снежник. Данас је на том месту сазидана зграда од 4.000 квадратних метара. Инвеститор је брат Зорана Бабића.

Иначе, изворима управља Специјална болница „Меркур“. Али, одговор на питање зашто су затворени извори Слатина и Језеро, још није стигао.

озонпресс.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Дефицит буџета на крају јула 39,6 милијарди динара

Дефицит буџета на крају јула 39,6 милијарди динара

За седам месеци дефицит буџета Србије износио је 39,6 милијарди динара, док је јавни дуг …

Род кромпира у Србији мањи од 50 до 70 одсто

Род кромпира у Србији мањи од 50 до 70 одсто

Тропске температуре, без кише током скоро целог лета, умањиле су род кромпира у Србији за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *