Вучић и Дачић су Шиптарима Бриселским споразумом дали право да траже пријем у Унеско

0
(0)

Бриселски споразум је акт националне издаје. Држава Србија се њиме одрекла права да ће штитити српске светиње на Косову и Метохији, од Пећке патријаршије до Грачанице. Покушавајући сада да оспори улазак Косова у Унеско Влада схвата да о српским светињама треба да брину они који су кроз историју те светиње највише и палили и скрнавили

ФИКТИВНА борба којом актуелна власт покушава да грађанима Србије представи себе као неког ко се бори против уласка Косова у чланство у Унеско је само још једна подвала и бацање прашине у очи сопственом народу.

Влада Александра Вучића игра на кратко памћење својих грађана јер се она Бриселским споразумом који је 2013. године потписала са Приштином обавезала да неће ометати пријем Косова у међународне институције и организације. Из тог разлога Владе Дивац председник Олимпијског комитета Србије није гласао против пријема самопроглашене републике Косово у Међународни олимпијски комитет јер је по налогу Владе морао да поштује Бриселски споразум.

Зато је Косово до сада примљено у скоро све спортске организације које данас у свету постоје. Од кошарке до тениса. По истом принципу, опет на основу Бриселског споразума, Косово је добило посебан телефонски код.

Горко делује, али истинито је, да се Бриселским споразумом, који иначе представља акт националне издаје, држава Србија одрекла права да ће штитити српске светиње на Косову и Метохији, од Пећке патријаршије до Грачанице. Покушавајући сада да оспори улазак Косова у Унеско Влада схвата да о српским светињама треба да брину они који су кроз историју те светиње највише и палили и скрнавили а то је данас сепаратистичка власт у Приштини.

Историја ће дати свој суд о учинку власти Вучић-Дачић, али остаје утисак да је сама Српска православна црква морала много више да учини за опстанак српских светиња у оквиру српске државе.

Србима на Косови и Метохији остаје само да жале да се Александар Вучић због уласка у Европску унију свесно одрекао и српске територије и српских светиња наводно ради бољег живота својих грађана.

Колико после ове косовске издаје грађани Србије живе боље – то само они знају.

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић

Српски покрет ДВЕРИ
Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина” – К. М.
председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије „Стара Србија” – Грачаница
председник Златибор Ђорђевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лајчак, поздравио те Драгче у име Србије и понудио ти договор сад одмах, далеко је пролеће (видео)

5 (1) Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчк долази у посету Приштини, па Београду одмах након …

Миломир Степић: Црква и Војска да буду резолутније поводом КиМ! Кад ће ако неће сад?!

5 (2) * Ширењем дефетизма и безнађа пасионарност се (међу Србима) систематски сузбија, а народна …

2 Коментара

  1. Чему ове реакције и чуђење? Ко је прочитао Бриселски споразум, знао је.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend