Вучић и екипа су НАЈОДГОВОРНИЈИ за ширење заразе корона вируса у Србији! (фото, видео)

4.9
(32)

Вучић и екипа идиота коју је окупио око себе и овога пута као и у протеклих осам година његове владавине за сопствена кривична дела овога пута почињена против здравља и безбедности народа окривљују тај исти народ. Пандемија корона вируса у Србији званично је почела у првој недељи марта. Питање је само да ли је први оболели властима био познат првог или петог марта. Чињеница је да Србија петог марта пријавила првог зараженог Светској здравственој организацији ако је судити по информацијама страних сајтова који прате развој епидемије корона вируса у свету.

Извештај „Worldometers“ о датуму појављивања коронавируса у Србији

Не постоји шанса да је Министарство здравља петог марта регистровало првог зараженог да би одмах истог дана тај случај заразе пријавило Светској здравственој организацији. Вучићев режим добро је и сасвим сигурно знао већ пре петог марта да је у Србији кренула да се шири зараза корона вируса коју је Светска здравствена организација прогласила за глобалну пандемију. Оно што веома мало људи схвата да је у Србији у тој првој недељи марта само регистрован и тестиран први заражени а да је заражених већ тада сасвим сигурно било пет до десет пута више. Оних који нису имали здравствене тегобе и проблеме јер инкубација корона вируса траје између два и четрнаест дана. Клицоноше су најзаразније у прва два дана јер и не схватају да су заражени. Оно што је битно је рећи да је је зараза корона вируса у Србији кренула већ у другој половини фебруара и да је први заражени затражио медицинску помоћ тек након периода инкубације вируса пошто је осетио здравствене тегобе.

НР Кина је већ 13. марта обавестила надлежне Републике Србије током видео конференције организоване посредством Министарства одбране Републике Србије о опасности који са собом носу зараза корона вируса. О томе постоји и службена белешка коју је потписао генерал Јовичић. ТОком те видео конференције са кинеским експертима српским колегама из Управе за војно здравство објашњено је детаљно о каквој и коликој опасности се ради.

Документ Управе за војно здравство датиран 13. марта фото: Преграг Поповић

Оно што су непобитне чињенице је да је ВУчић већ у првој недељи марта знао да се Србијом шири зараза јер смо већ тада имали нултог пацијента. И поред те чињенице Вучић даје налог председници Народне скупштине Маји Гојковић да 4. марта распише републичке и локалне изборе што она и чини. Одмах по расписивању избора 4. марта Вучић је организовао масовно прикупљање потписа за његову изборну листу и то тако да је за 10.000 потребних гласова на улицу и у скучене страначке просторије угурао више десетина хиљада људи. Огромна већина потписа прикупљена је у Београду који је у том моменту био и епицентар заразе. Вучића није занимало што је Батут већ тада имао нултог пацијента и знао да је зараза корона вирусом у Србији кренула већ у другој половини фебруара јер је вирус код нултог пацијента морао да прође период инкубације а да се до појаве здравствених тегоба почетком марта слободно кретао Београдом. Бог само зна колико је људи у том периоду заразио.

фото: Телграф.рс

Поред нултог пацијента који је тада већ био у болници Београдом се тада сигурно кретало неколико десетина заражених корона вирусом а да уопште нису ни знали да су клицоноше.

Вучић не само да је у Београду организовао масовно прикупљање потписа за његову изборну листу изложивши тако директној опасности на десетине хиљада људи он је и у Ваљеву 9.марта приликом боравка у Крушику организовао митинг запослених који су наводно тако дали подршку његовим небулозним плановима у вези будућности те фабрике који су он и његови напредни лопови довели до просјачког штапа.

Вучић у поести Крушику 9. марта

Не само да је Вучић игнорисао информације и фактичко стање о нултом пацијенту зараженим корона вирусом који је већ био хоспитализован у Београду он је на сада већ чувеној конфренцији за штампу организованој 26. фебруара управо поводом опасности од корона вируса тада тврдио да у Србији нема заражених корона вирусом што је била најобичнија глупост. Нулти пацијент заражен корона вирусом тада се већ кретао Београдом и преносио заразу на друге људе. Није ли то једна од чињеница а ако није нека је Вучићеви експрети слободно демантују. На тој конференцији за штампу у вези опасности од ширења заразе Вучић и његови окупљени експерти буквално су се спрдали и кревељили са опасношћу коју представља корона вирус позивајући жене да иду на јефтини шопинг у Милано на север Италије у коме је тада букатало највеће жариште корона вируса у Европи и свету. До данас је у том северноиталијнском жаришту короне животе изгубило преко 10.000 људи. Тада је један од Вучићевих експерата корона вирус назвао најсмешнијим вирусом на свету. Да имамо нормалну правну државу нико од тих људи који су тада били на тој коференцији за штампу никада више у Србији не би могао да се бави медицином.

Пошто је од војске 13. марта добио обавештење о одржаној видео конференцији са кинеским експертима и епидемиолозима и пошто му је предочен документ о опасностима корона вируса он је тек тада одлучио да у Србији прогласи ванредно стање. И одмах је из страха посегнуо за ванредним стањем и увођењем полицијског часа. Тиме покушава да прикрије и заташка њехову улогу у ширењу корона вируса у Србији која уопште није мала и која са собом носи и кривичну одговорност. Ту кривичну одговорност поред ВУчића сносе и сви они који су почетком марта знали да се Србијом шири зараза. У Србији је од 15.марта до данас Вучићев режим ухапсио и брзопотезно прекрђајно и кривично процесуирао на стотине грађана од којих су многи у овом моменту у затвору. Уместо да сам себе затвори зејадно са бандом идиота које је окупио око себе а који су итекако допринели ширењу заразе по Србији скривајући од јавности информације о већ тада зараженим пацијентима.

Увођење ванредног стања пратио је и прави пропагандни рат режимских и окупационих медија који је био усмерен против српске дијаспоре тј. српских држављана и грађана који су из Европе кренули пут отаџбине. Вучић је тада сопственим грађанима забранио улазак у земљу што никада и нигде није радила нити једна једина земља. Вучић је забранио улазак у земљу оним истим људдима који сваке године пошаљу око четири милијарде евра кеша у Србији и без чије помоћи српска економија не би могла да опстане. Не само да је Србима који су кренули пут кућа забранио улазак у земљу он је тада већ у ванредном стању и полицијском часу кренуо да широм Србије развози и насељава мигранте под наоружаном полицијском пратњом што је изазвало револт мештана у срединама у које су ти мигранти довожени. Мештани су се масовно окупљали како би спречили насељавање миграната у својим срединама што је њих саме изложило могућности заразе.

Свима је више него јасно да Вучић и његов режим нису имали нити имају било какав конкретан план за сузбијање епидемије корона вируса у Србији и да се одлуке у државном врху Србије доносе ад хок без икаквог планирања и јасне стратегије. Вучић ванредно стање и ширење падемије у Србији опет користи за сопствену промоцију где он сваки дана држи часове психопатологије пројектујући сопствено лудило у јавност путем режимских и окупационих масмедија. Он је себе по обичају направио жртвом и за ширење заразе по Србији опет као и по обичају окривљује народ који је он лично изложио СМРТНОЈ ОПАСНОСТИ скривајући од јавности информације о зарази која је већ крајем фебруара кренула Србијом. Он је зарад његових личних интереса у Београду у страначким просторијама окупио на десетине хиљаде људи док су му и исто време Београдом шетале на десетине људи заражених корона вирусом.

Вучић се буквално усрао од страха јер је после добијања информација од војске 13. марта схватио шта је урадио. Зато покушава да прикрије званичан датум регистрације првог званично регистрованог лица зараженог корона вирусом у Србији. Јер зна да оно што је он урадио из његове саможивости и егоизма водећи се ситним страначким интересима живота може да кошта на хиљаде људи. Отуда његове претње смрћу народу у његовим обраћањима истом и отуда константно помињање шпанског и италијанског сценарија од стране његових експерата. Натерали су војску да подуже карантине и импровизоване болнице а да оонима који у тим карантинима и импровизованим болницама нису обезбедили ни најосновније услове за живот.

фото: Ројтерс, Марко Ђурица

Вучић по обичају из страха жестоко импровизује, урла и прети како би сакрио тешки криминал почињен према сопственом народу. Зато данас урла, хапси, прогања пензионере и старе јер људи не схватају да је ово Вучићева борба за опстанак. Он добро зна у каквом је стању здравствени систем у Србији и веома добро зна да је буквално бацио три недеље времана на његове уобичајене глупости успут стављајући у смртну опасност на десетине хиљада људи и то све зарад његових личних и ускостраначких интереса.

На његову жалост његова вика, дрека, драама и глуматање овога пута неће проћи. Он и сви они око њега који су у опасност довели на десетине хиљада људи овога пута мораће и кривично да одговарају. А тежина кривице коју већ носи додатно ће бити оптерећена жртвама корона вируса у Србији.

Милинко Милинчић, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Др Несторовић дигао глас против корона затварања: Маску не носим, а вакцине…

4.9 (9) Питање је да ли уопште имамо епидемију. За сада још немамо потврду, пре …

БУНТ НАРОДА ШИРОМ ЕВРОПЕ Почела глобална револуција против маски и корона мера

4 (1) Широм Европе пооштрене су мере како би се зауставило рапидно ширење вируса корона …

Један коментар

  1. Nadam se na neće još dugo.
    Nilo na ovaj ili na onaj način.
    Ali mora biti žestoko kažnjen!!!!!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend