Вучић и његов комплетан квислиншки режим је представник страних корпоративних интереса!
фото: Танјуг

Вучић и његов комплетан квислиншки режим је представник страних корпоративних интереса!

5
(4)

Уместо што ради као ПР компаније Рио Тинто председник Србије Александар Вучић би морао да саслуша свој народ који, уједињен са стручном јавношћу, тражи забрану рада ове компаније која нигде на свету није испоштовала еколошке стандарде, саопштила је данас Странка слободе и правде (ССП).

Та странка оцењује да лажима да је претходна власт дала дозволу Рио Тинту за рад, најавама некаквог локалног референдума где ће уцењивати људе да заокружују оно што њима треба и причама како ћемо заувек остати сиромашни ако не крене ископавање литијума, Вучић заправо покушава да убрза почетак ископавања на територији површине од преко 22.000 км2 у троуглу Лозница – Врање- Зајечар.

Ако већ инсистира на референдуму, онда је председник дужан да обавести грађане да је Биолошки факултет већ дао негативну оцену овог пројекта и да тамо свакодневно професоре који знају свој посао и воле своју земљу наговарају да промене мишљење, истиче ССП.

Поред тога, како се додаје, пре било каквог изјашњавања грађана неопходно је да се скину ознаке тајности са консултантских уговора појединаца и факултета како би сви наши стручњаци под кривичном одговорношћу могли да кажу истину шта значи ископавање литијума на тако великом делу наше земље.

Сви притисци, лажи и претње неће зауставити народ који је чврсто опредељен да брани своју земљу, воду и ваздух и тако заустави загађење природе које већ има катастрофалне последице на здравље људи. Ако Вучић брине о профиту страних компанија наша је обавеза да бринемо о здрављу људи, јер живот за нас нема цену, наводи се у саопштењу Игора Радошевића, председник Одбора за екологију и животну средину ССП.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАТО 1999. на Србију бацио више бомби него Хитлер на Енглеску током Другог светског рата!

НАТО 1999. на Србију бацио више бомби него Хитлер на Енглеску током Другог светског рата!

0 (0) ГАЛИЈАШЕВИЋ: ПРИЈЕТИЛИ СУ ДА ЋЕ БОМБАМА ЗАСУТИ ЦИО БЕОГРАД АКО ИМ СРБИЈА НЕ …

Вучић и ЕУ подземље – савршени партнери

Вучић и ЕУ подземље – савршени партнери

5 (2) Ово је већ уходани „модус операнди“. Данима и недељама Александар Вучић води најстрашнију …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend