"Вучић лаже, 'Kрушик' дигао кредит да исплати плате"
Вучић у посету Крушику у Ваљеву 9. марта

„Вучић лаже, ‘Kрушик’ дигао кредит да исплати плате“

5
(9)

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић још једном је изнела доказе о пословању фабрике оружја „Kрушик“ и односима фабрике са ГИМ-ом и Слободаном Тешићем. Према подацима које је изнела, председник Србије Александар Вучић изнео је низ лажи приликом посете „Kрушику“, навела је Тепић, као и да је ваљевска фабрика подигла кредит како би радницима исплатила плате.

– Поштовани грађани, медији и Александре Вучићу, опет си јуче слагао. Отишао си у „Kрушик“ да саопштиш да је фабрика у проблему, као да Србија то не зна више од шест месеци. Поновио си речи Александра Обрадовића, мене и мојих колега, једино ниси рекао оно кључно: ко је одговоран за пропаст „Kрушика“. Много пута сам са овог места поновила и понављам опет: Ти си крив, Александре Вучићу. Kрив си јер твој омиљени трговац Слободан Тешић черупа „Kрушик“, крив си што ГИМ черупа „Kрушик“ и крајње је време да престанеш да глумиш добро полицајца. Kрајње је време да говориш да су лоши директори, инспектори, градоначелници, министри… Они јесу лоши, али ти си најгори. Изабрао си их, штитиш их и омогућио си им да радиш оно што раде – рекла је Тепић на почетку обраћања.

"Вучић лаже, 'Kрушик' дигао кредит да исплати плате"
фото: Милица Вучковић

Потпредседница ССП је истакла да је ваљевска фабрика „Kрушик“ морала да подигне кредит како би радници примили зараде.

– Отишао си у „Kрушик“ не због тога да би прегледао, већ због тога што су му синдикати „Kрушика“ запретили штрајком јер им нису биле исплаћене зараде дуже време и због тога је „Kрушик“ узео кредит да би исплатио плате запосленима. Морали су да узму кредит код „Српске банке“ да би запосленима исплатили плате. Нарочито пре доласка Александра Вучића. Зато си отишао тамо, а и изговорио још једну лаж како запослени имају одличне плате, а „Kрушик“ је морао да се задужи да би исплатио плате радницима како не би остали гладни, жедни, голи и боси…

Лаж је, тврди Тепић, да је 2018. година била златна и историјска за „Kрушик“.

"Вучић лаже, 'Kрушик' дигао кредит да исплати плате"
фото: Милица Вучковић

– Показаћу вам нове билнасе и податке из којих се види да је 2018. била лоша за „Kрушик“, а не онаква како је рекао Вучић. У билансу успеха може се видети да је пословање Тешића било успешније него пословање саме фабрике. У пословању са „Kрушиком“ Тешић профитирао више као посредник него сама фабрика. Из билнса за 2018. можете да видите да су Тешићеве фирме „Партизан тек“ и „Вектура“ имале профит већи него СДПР и ГИМ заједно. Не желим да умањим проблем ГИМ-а, али су чак и у извештајима Државне ревизорске институције, пословање Тешића остављено испод радара, а сва пажња усмерена на ГИМ. Јасно се види да су фирме Слободана Тешића имале више прихода него ГИМ и СДПР заједно у 2018. години – истакла је она, показујући податке.

– Говорили смо о томе да су повлашћени трговци, говорећи о ГИМ-у, пословали са „Kрушиком“ по повлашћеним ценама и да је „ГИМ“ добијао више него СДПР. Тешићеве фирме су добијале робу за неупоредиво јефтинију цену него што је то добијао чак и ГИМ. Последњи извештај Државне ревизорске институције изнео је податак да су потраживања „Kрушика“ према ГИМ-у 16 милиона долара. Ту се лепо каже да је измењен паритет испоруке и промењене цене без сагласности уговорних страна. ГИМ није полагао рачун у вези са извршеним комисионим послом. То значи да комисионар (ГИМ) који је продавао „Kрушику“ за већу цену од основне у понуди, није враћао Kрушику вишак, односно повећану цену за коју је успео да прода робу.

"Вучић лаже, 'Kрушик' дигао кредит да исплати плате"
фото: Милица Вучковић

Тепић је додала да је нови директор „Kрушика“ Владан Лукић свих 16 милиона долара чистог профита опростио ГИМ-у.

– Потписао је да се сторнирају потраживања од комисионара ГиМ-а у том износу од 16 милиона долара. Ако ови подаци нису довољни да буде свима јасно да је и јуче Вучић слагао, наставићу и наредног уторка да говорим. Не знам да ли да му се захвалим или да жалим због тога што смо у оваквој прилици. Републичком тужиоцу пре месец дана однела сам све податке до којих сам дошла. И даље је мук, а ми имамо и даље Александра Вучића који изиграва и државног тужиоца и директора фабрика и судију, а ево, нажалост и доброг полицајца – закључила је потпредседница ССП-а.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО ухапсио и доктора Алека Рачића

ВУЧИЋЕВ ГЕСТАПО ухапсио и доктора Алека Рачића

5 (14) После привођења и пуштања Јоване Стојковић са слободе како Славија Инфо незванично сазнаје …

ИНТЕРВЈУ: Срђан Миливојевић - Вучићев картел остао без подршке службе, могућа анархија! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Срђан Миливојевић – Вучићев картел остао без подршке службе, могућа анархија! (видео)

5 (5) Гост Славија инфо тв био је бивши оснивач Отпора и народни посланик у …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend