Вучић мења исказе о рушењу у Савамали као пијан гаће: У раскораку са истином

Вучић мења исказе о рушењу у Савамали као пијан гаће: У раскораку са истином

Београд – Нацртаћемо све и рећи ћемо народу истину, ма колико она за нас била непријатна. Биће и кривично-правне и прекршајне, а буде ли неопходно и политичке одговорности, рекао је Александар Вучић за ТВ Пинк, да би потом изнео „нове детаље“, не објашњавајући како је до њих дошао.

Према његовим речима, „у ружном догађају у Савамали“ учествовало је између девет и 11 маскираних особа, а не 30 како су медији објављивали, а само су два сведока видели фантомке.

„Говорило се да су људи у Савамали чији су објекти рушени заробљавани, везивани и затварани. Ниједан човек није везиван, а то је потврдило 11 сведока који су давали исказе, четворици су на десет минута узети мобилни телефони, што је катастрофално“, констатовао је Вучић.

Премијер је поново ухваћен у раскораку с истином. О догађају који се десио у ноћи између 24. и 25. априла, када су непознати починиоци маскирани фантомкама и уз помоћ багера срушили неколико објеката у београдској четврти Савамала, не постоји изјава или нечија тврдња да су власници порушених објеката били везивани. Једини који је рекао да су га људи у фантомкама везали био је чувар објеката у Херцеговачкој улици.

„Ту су ме извели, везали, одузели телефон. Имали су палице и маске, и само трче по кругу. Било је њих 30, као војничка чета“, изјавио је неколико дана након догађаја за ТВ Н1 чувар Слободан Танасковић.

Да би све било још мистичније, несрећни Танасковић изненада је преминуо 24. маја на ВМА. Испоставиће се и да његов исказ не може бити узет у обзир на евентуалном суђењу, јер је дат у предистражном поступку!

Неизлазак полиције на терен те ноћи и упућивање грађана на комуналну полицију, иако она није надлежна, па све до смрти несрећног чувара, појачали су сумње доброг дела јавности да иза фантомског рушења стоји власт.

То је покренуло и грађанске протесте у организацији Иницијативе Не да(ви)мо Београд, противника изградње Београда на води, пројекта који ће се протезати и на простору порушених објеката.

Протести су све масовнији, а није тешко уочити и промене у премијеровим изјавама, од оне почетне да би и сам радо учествовао у рушењу само да је изведено дању, до последњег закључка да се ради о ружном догађају који ће држава до краја испитати, па макар је то и коштало.

Смена Весића?

Занимљиво да премијер није реаговао на тврдњу лидера радикала Војислава Шешеља од пре недељу дана да иза рушења у Савамали стоји градски менаџер Горан Весић.

Зато сада постоје процене да се Вучићева најава да ће случај Савамале решити, ма колико то за власт било непријатно, заправо односи на „жртвовање“ Весића, који би могао да буде смењен са градске функције.

Нису криминалци већ преваранти?!

Вучић је признао да је направио грешку када је тврдио да су порушене објекте држали криминалци. Ипак, он не одустаје од тога да се ради о „преварантима, који су радили у личну корист, а против државе“.

„Све тамо, све то што су добили, све је стечено криминалом и корупцијом… а један стручњак има 64 кривичних дела“, тврдио је пре само недељу дана Вучић, због чега су поједини власници најавили и кривичне пријаве против премијера.

Ј. Арсеновић, Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У „Пандориним папирима“ тајни рачун Игора Исаиловића, адвоката Синише Малог

У „Пандориним папирима“ тајни рачун Игора Исаиловића, адвоката Синише Малог

Контроверзни београдски адвокат Игор Исаиловић, пријатељ и сарадник министра Синише Малог и премијерке Ане Брнабић, …

ДОКАЗИ: Браћа Вучић и Звонко Веселиновић иза крими операције вредне милијарду евра (видео)

ДОКАЗИ: Браћа Вучић и Звонко Веселиновић иза крими операције вредне милијарду евра (видео)

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да се Народна залаже за расписивање превремених локалних …

Један коментар

  1. Sta je mera casne ostavke u ovoj zemlji ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *