Вучић после избора дефинитивно улази у коалицију са Борисом Тадићем, напредњаци и Тадић окупирали медије!

0
(0)

Београд – У првој седмици предизборне кампање, у главним информативним емисијама националних ТВ станица (РТС1 – Дневник 2, ТВ Пинк – Национални дневник, ТВ Б92 – Вести у 6:30, ТВ Прва – Вести, ТВ Хаппy – Телемастер) укупно 13.154 секунде, односно чак три сата и 39 минута посвећено је предизборним активностима политичких партија. Највише времена за предизборну кампању издвојила је ТВ Пинк (3183 секунде), а најмање РТС1 (2216 секунди). Анализу је спровела агенција Клипинг д.о.о., а портал еИзбори је ексклузивно добио резултате овог истраживања.

Од појединачних политичких опција, највише простора у медијима су добили представници листе окупљене око Српске напредне странке – чак 4054 секунде, док су на другој и трећој позицији Грађански блок, који предводи Борис Тадић, са 1992 секунде и коалиција СПС-ПУПС-ЈС са 1614 секунди.

За разлику од избора 2012. године, када је кампања била дужа и чије су расписивање странке дочекале спремно, почетак ове кампање одликује неколико интересантних карактеристика:

секунди у медијима
секунди у медијима

„И ове године, највише пажње медији посвећују владајућој и најјачој политичкој опцији – коалицији око Српске напредне странке, с тим што овога пута то није само последица фаворизовања од стране медија, већ и благе неспремности међу опозиционим странкама на самом почетку кампање. Док су СНС, и у блажој мери СПС и ДСС, од првог дана започели кампању, опоцизионе странке су углавном биле заузете преговорима о могућим коалицијама.“

„Овогодишња кампања је, већ од самог почетка, негативнија у односу на кампању од пре две године. Знатно је већи број прилога у којима странке критикују, оптужују или исмевају једна другу. Као посебан куриозитет бележимо да је готово пола медијског простора који је добио Грађански блок Бориса Тадића посвећено напуштању странке функционера ДС-а и њиховом преласку на Тадићеву страну, па се може рећи да је овога пута, за разлику од претходних избора, Демократска странка главна мета негативне кампање.“

За разлику од претходних избора, када је јавни сервис био међу необјективнијим медијима, у првој седмици овогодишње кампање РТС1 је на најравноправнији начин извештавао о политичким партијама. Са друге стране, ТВ Прва у свом извештавњу прави највећу разлику између СНС-а и осталих политичких партија (чак 42% укупног предизборног извештавања одлази на СНС).

eizbori.com

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић и напредњаци после Крушика уништили и ЈП Југоимпорт-СДПР који има преко 100 милиона евра дуга

5 (3) Пре само осам година ЈП Југоимпорт-СДПР је могао да се дефинише као најозбиљнија …

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (1) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

9 Коментара

  1. На томе се радило још од прошлих избора

  2. kad ne mozes pobediti…… ti im se pridruzi…. bagro trebate da zavrsite kao familija ceusesku u rumuniji…..

  3. sta bi o zabrani alkohola na javnom mestu ..ha…

  4. NEZNAM ZAŠTO JE OVO SENZACIJA? PA IZBORI SU SAMO ZATO RASPISANI! JOŠ U NOVEMBRU 2012 SAM ZNAO ZA TO!

  5. Cim je Tijanic umro RTS poceo realno da izvestava. Ne moze biti logicnije. Smakni diktatora i dobices realne informacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *