Став

Вучић се радује: Еј благо мени, Данило се жени, после свадбе придружиће се саборцима

Александар Вучић је криминализовао цело српско друштво, па и своју породицу. Kад је основао навијачку групу „Јањичари”, која му је служила за утеривање страха на Партизановим трибинама, али и на београдским улицама, Вучић им је поверио и свог сина Данила. Не зна се да ли га је дао као таоца или на чување, зато што је имао поверење у убице, нарко дилере и насилнике. Kриминалци из групе Александра Станковића, званог Сале Мутави, коју је после његовог убиства преузео Вељко Беливук, користили су Данила као сертификат о политичкој подобности. Током дружења настале су бројне фотографије и видео снимци. Медији су већ објавили део из те колекције, углавном слике са журки по сплавовима и ноћним клубовима. Одавно се прича да постоје и снимци на којима се види како Беливук и његови ортаци злостављају своје жртве, а све у присуству Данила. Александар Вучић је пре неколико дана најавио објављивање тих снимака, за које његови медији тврде да су монтирани.

Милица Грабеж

Данило Вучић је снимљен у ресторану на стадину Фудбалског клуба Партизан, у групи која је пребијала и мучила једну од жртава клана Вељка Беливука. Снимљен је и у „Бетон хали”, кад је иста екипа, предвођена Даниловим нераздвојним другом Александром Видојевићем, званим Аца Рошави, демолирала клуб „Kомитет”, чији власници су браћа Вавић, из супротстављене навијачке групе. Постоје и снимци из „кланице” у Ритопеку, као и са сплава на коме је иста екипа малтретирала Владимира Цвијана. О том компромитујућем материјалу дуго се прича, а Александар Вучић се плаши да је дошло време да он буде и приказан јавности.

„Увелико се припремају монтирани снимци и фотографије, који се већ достављају такозваним независним медијима. План је да константном криминализацијом сина Вучића убију у појам и присиле га да се повуче с функције без избора”, наводи се на првој страни Српског телеграфа у најави текста под насловом „Почео лов на Данила Вучића”.

На исти начин су Вучићеви билтени реаговали и раније, сваки пут кад су објављиване фотографије његовог сина с криминалцима. „Хајка која се води против сина председника Србије представља брутални обрачун са једва пунолетним дечаком, коме је, због написаних лажи и измишљотина. нацртана буквално мета на челу и који је постао ловина. За ауторе тих текстова Данилова глава је само мамац на који треба да се упеца шеф државе који није поклекао притисцима око Kосова, који није пристао да се одрекне Срба у Црној Гори, не да на Републику Српску. Е, зато треба сломити Вучића, треба га згазити. Kад већ није послушан, кад кичму није савио, онда му је треба сломити, и то преко сина Данила”, наводи се у једном од текстова у Информеру, у коме је такође најављиван „лов на Данила”.

Александар Вучић је тврдио да Данилови пријатељи из „Јањичара”, нису никакви криминалци. За Ацу Рошавог је рекао да има „једну или две кривичне пријаве због туча, али то не значи да је криминалац”. Иначе, Рошавом је суђено због разбојништава и нелегалног ношења оружја, а пред судом одговара и за учешће у разбијању „Kомитета”.

После убиства Салета Мутавог, Аца Рошави је наследио његову агенцију за обезбеђење, која је ангажована на многим београдским сплавовима и ноћним клубиовима. Током истраге Тужилаштва за организовани криминал против групе Вељка Беливука сведоци су тврдили да је Видојевић учестовао у нападу на Горана Величковића Гоксија код наплатне рампе „Наис”. Величковић је касније ухваћен, мучен и убијен, тело му је исечено, самлевено и бачено у Дунав. Тужилац Саша Иванић није ни саслушао Видојевића, који је у том клану, док га је водио Сале Мутави, имао виши ранг од Беливука.

У Русију, на утакмице Светског првенства у фудбалу, Данило Вучић је отишао у друштву „Јањичара”. Осим Видојевића, с њим је био и Немања Срећковић. Магазин Таблоид је објавио њихову заједничку фотографију с трибине, на утакмици репрезентације Србије против Kостарике. Победи Србије, поред Данила, радовао се и Срећковић, који је препознатљив по великој тетоважи с ликом Салета Мутавог.

На тој фотографији се види и Борис Kарапанџић, који се сада налази у притвору, као припадник групе Вељка Беливука. Kарапанџић има богату кривичну евиденцију. На три године затвора осуђен је 2013. године због производње, поседовања и продаје дроге. Две године касније је, због нелегалног поседовања и продаје оружја, осуђен на седам месеци затвора и новчану казну од 15.000 динара. Због насилничког понашања 2016. године је осуђен на четири године затвора, а због истог дела, за које је оптужен заједно са Ацом Рошавим, Kарапанџићу се суди за демолирање ресторана браће Вавић. Наравно, Борис Kарапанџић није одслужио ниједну казну.

Од свих досад објављених фотографија Данила и Беливукових ортака, углавном с приватних журки или оних које су настале на јавним местима, много занимљивије биће ове, које најављује Александар Вучић. Он зна шта може да очекује. На портирници београдске Полицијске управе, средином јануара ове године, непознато лице је оставило писмо у коме се налазио ЦД са видео снимком на коме се, наводно, види Данило Вучић како стоји међу припадницима групе Вељка Беливука, који злостављају једну од својих жртава. Полиција није открила ко је донео тај снимак, али то није ни битно, Вучић је схватио да га Беливук упозорава шта ће бити објављено ако буде принуђен. На жалост њих двојице, Вучић није могао да спречи Беливуково хапшење и процесуирање, на чему инсистирају америчке службе.

Исто тако, Вучићев штаб за контролу штете, у коме се налазе Владимир Беба Поповић, Жељко Митровић, Драган Ј. Вучићевић и Дарко Глишић, не може да спречи објављивање фотографија и снимака које доказују везу с Беливуковом групом. У недостатку бољих решења, покушаће да их прикажу као монтаже, које праве зликовци из опозиције, који лове Данила како би уценили његовог оца да се повуче с политичке сцене. Да проблем буде већи, Вучић више не може да препозна с које стране му прети опасност, да ли те доказе вади из своје архиве Небојша Стефановић или, можда, Дијана Хркаловић. Таквим претпоставкама теши сам себе, боље му је да га компромитују бивши сарадници, који су и сами подобни за сатанизовање, него да иза ове кампање стоје америчке службе. Од њих Вучић не може да се одбрани.

Дружење Данила Вучића и „Јањичара” у Русији забележио је инспектор Дејан Јовић. Пратећи криминалце, чије шефове Беливука и Марка Миљковића је ухапсио због убиства Властимира Милошевића, Јовић је открио да су у Русију путовали с Дијаном Хркаловић, тада свемоћном државном секретарком у Министарству унутрашњих послова. Два месеца по повратку у Србију, Јовић је ту криминалну групу ухапсио због насиља у „Бетон хали”, због чега је био изложен стравичном прогону у МУП-у и медијима. Хајка је завршена прошле године, кад је Јовић умро наводно од последица инфекције корона вирусом. Вучић и његов штаб никад нису успели да пронађу материјал, који је Јовић оставио иза себе.

После свега, вођа напредњачког картела је предузео крајње мере безбедности за спектакл који ће се одржати 4. септембра, за кад је заказана свадба Данила Вучића. Врх републичке и шабачке власти укључен је у припреме тог хепенинга. Приводи се крају изградња пута према селу Добрићи, где ће Вучићи те суботе отићи по младу. Поред свежег асфалта посађено је цвеће и припремљени билборди на којима ће бити истакнуте жеље, честитке и поздрави.

Александар Вучић још није одлучио да ли ће се истог дана одржати и црквено венчање престолонаследника и његове изабранице. У сваком случају, партијарх Порфирије ће морати да присуствује свадби. Иако је за тај дан било заказано устоличење црногорског митрополита Јоаникија, на Вучићево инсистирање оно је померено за дан касније, у недељу, како би Порфирије стигао на оба догађаја. И Вучић је позван у Цетиње, на устоличење новог митрополита Црногорско-приморског. Одлуку ће донети у складу са својим дневнополитичким интересима. Ако оде, то ће урадити само у знак захвалности митрополиту Јоаникију, који је показао неочекивану кооперативност у чишћењу Митрополије од заоставштине Амфилохија Радовића. Јоаникије је експресно најурио Велибора Џомића, Амфилохијевог попа од поверења. Свештеника Гојка Перовића је сменио с места ректора Цетињске богословије, што је и било очекивано, после његове изјаве да Вучић „није добродошао у Црну Гору, на Божић”. Јоаникије се дистанцирао и од Миодрага Даке Давидовића, а на устоличење није позвао ни најближе пријатеље, који нису по вољи Вучића.

Такође, Вучић још није решио дилему да ли да сватове забавља Цеца, Аца Лукас или, по традицији у породици Вучић, Цакана. Не зна се ни ко ће добити дозволу да фотографише свадбу, али то и није битно, пошто су младожењини пријатељи у затвору, бекству или гробу. Неки од њих га и прогоне документованим успоменама на заједничке проводе и понеки злочин.

Лов на Данила је покренуо његов отац Александар. Он му је нацртао мету на челу оног тренутка кад га је гурнуо у загрљај Аце Рошавог, Беливука, Kарапанџића и осталих нарко дилера и убица. Данило је жртва за коју одговорност сноси вођа картела чији део је био и клан Вељка Беливука.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!