fbpx

Вучић толико зна из истраге о Савамали да је јасно да је под његовом контролом

0
(0)

Обећао да ће све о Савамали бити јасно за 7-10 дана и признао да је погрешио што је рекао да су у Савамали објекте држали криминалци, али да је свакако реч о преварантима, који су радили у личну корист, а против државе

Најавио да ће СНС затражити формирање анкетног одбора у Скупштини Србије који ће испитати регуларност избора и истакао да ће задатак тог анкетног одбора бити да испита све притиске, пљачке и увођење једне парламентарне листе у парламент на силу.

Па нагласио: „Ми ћемо да покренемо то питање и да видимо ко су бандити који су крали на изборима“

Открио да ће Зорану Ђинђићу на 15. годишњицу од убиства бити подигнут споменик у Београду. На Студентском тргу,док ће Васина улица постати – пешачка

МАНДАТАР за састав владе Александар Вучић изјавио је вечерас да ће за седам до десет дана све у вези са догађајима у Савамали бити познато, те да ће бити кривичне и прекршајне, а ако буде требало, и политичке одговорности.

„Ми ћемо то истражити и установити, мислим да данас много боље знам него пре десетак дана шта се одиграло“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је рекао да је у догађајима у Савамали учестовало између девет и 11 маскираних особа, а не 30, како је првобитно било речено, да, према сведочењима, нико није био везиван, да су одузета четири телефона, и враћена после десет минута.

Вучић је рекао да се говорило да су људи у Савамали чији објекти су рушени заробљавани, везивани и затварани, а да ни један није везиван, што је рекло 11 сведока.

Он је рекао да су четири телефона одузета и враћена после десетак минута, што, додао је, не жели да крије.
Два сведока су рекла да су неки носили фантомке.

„Нацртаћемо све и рећи ћемо народу истину, ма колико она за нас била непријатна“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се наслушао од „стручних новинара подржаваних из Брисела“ да ће држава наћи неколико криминалаца који ће одговарати за тај случај, како би добили олакшице за дела која су починили, али им је поручио да не полазе од себе и да држава то неће учинити.

Рекао је да је погрешио што је рекао да су у Савамали објекте држали криминалци, али да је свакако реч о преварантима, који су радили у личну корист, а против државе.

Вучић је рекао да ће СНС затражити формирање анкетног одбора у Скупштини Србије који ће испитати регуларност избора.

Он је истакао да ће задатак тог анкетног одбора бити да испита све притиске, пљачке и увођење једне парламентарне листе у парламент на силу.
„Ми ћемо да покренемо то питање и да видимо ко су бандити који су крали на изборима“, рекао је Вучић.

Он је навео да је у изборном процесу било мањкавости, а да су сви грађани били сведоци нерегуларности у Републичкој изборној комисији ноћ после избора, кад је „банда упала у два ноћу и малтретирала председника и чланове РИК-а“.

„Нисам поредио Савамалу и
хапшење Милошевића“

Нисам поредио догађаје у Савамали и хапшење Милошевића, рекао је Вучић.

На сва питања у вези са догађајима у Савамоли грађани ће добити прецизне информације и без било каквих лажи, поручио је Вучић, а на питања која су у великом броју упутили гледаоци – зашто је поредио Савамалу и хапшење бившег председника Србије, изричито је одговорио – „ја сам говорио о коришћењу фантомки, а нисам поредио та два догађаја“.

„Гледао сам криминалце како хапсе бившег председника Милошевића, то су криминалци и убице из земунског клана, нису радили за државу, а ми немамо никакав ‘уговор’ са убицама из земунског клана“, навео је Вучић приметивши да је то неупоредиво са Савамалом.

„Нека лица су рањавана, коришћено је оружје, и то није за поређење, а ово у Савамали је веома, веома лоше“, рекао је Вучић, додајући да он никад није ставио чарапу на главу, али да види да Балша Божовић зна где може да се купи фантомка.

Вучић: Подићи ћемо споменик
Ђинђићу 2018. године

Вучић је изјавио ће Зорану Ђинђићу на 15. годишњицу од убиства бити подигнут споменик у Београду.

Он је рекао да би споменик требало да буде постављен на Студентском тргу, Васина ће бити пешачка улица, а тролејбуска окретница биће измештена на Дорћол. Он је у том контексту рекао да су у Србији реформатори страдали, и због тога што Срби често од емоција и острашћености не виде даље.

Приметивши да ДС до 2012. године није нашла за сходно да подигне споменик Ђинђићу, Вучић је рекао да ће то сада урадити ова власт.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић ове године задужио Србију преко три милијарде евра, јавни дуг ће до краја године достићи 30 милијарди евра, а он са Кинезима без тендера уговара брзу пругу Београд – Ниш

5 (7) Странка слободе и правде (ССП) указала је данас да је председник Србије Александар …

Италијанска ТВ: Вучић преговара са Вучићем!

5 (7) Чињеница да председника Србије Александра Вучића има исувише у свакој прилици више није …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *