понедељак , мај 21 2018

Вучићев режим опет малтертира народ, по регистрациону налепницу сви морају да иду у МУП?!

МНОГО возача који ових дана региструју аутомобиле непријатно је изненађено на линијама техничких прегледа, који иначе нуде услуге комплетне регистрације, чињеницом да по регистрациону налепницу морају да оду, лично, на шалтер МУП-а.

– Добили смо упутство од МУП-а да све којима у наредној календарској години истиче важност саобраћајне дозволе, без обзира на то што је продужен рок за замену регистарских таблица за још две године, шаљемо у МУП по налепницу – каже Драган С. из једног београдског предузећа које врши услугу техничких прегледа. – Возачи су љути и сматрају да је све то само непотребно малтретирање и губитак времена.

Притом, ово се односи само на возаче којима се не поклапа датум истека саобраћајне дозволе с датумом на регистрационој налепници на колима. На пример, уколико вам саобраћајна дозвола истиче 5. фебруара 2018, а на регистрационој налепници на аутомобилу вам стоји датум 7. фебруар, онда морате на шалтер МУП – да се усклади датум. Уколико вам се поклапа датум на саобраћајној и на налепници на шофершајбни возила, онда и даље комплетну регистрацију можете да завршите на техничком прегледу.

Добра вест је и што возачи не морају да ваде нову саобраћајну дозволу и да налепницу добијају, као и до сада, приликом регистрације.

Незванично смо сазнали у МУП-у Србије да је цео поступак преусмерен на шалтере полиције док се не донесе уредба о продужењу важења регистрационих таблица за још две године, као што је недавно најавио министар полиције Небојша Стефановић. Очекује се да ће овај проблем бити решен најдаље за месец дана.

У питању је прелазни период, који свакако неће дуго трајати, а у жељи да се избегну непотребне грешке на линијама техничких прегледа, али и различита тумачења прописа, посао је преузела полиција. Тако је једина мука одлазак у МУП и чекање у реду, а за утеху, у новчанику остаје 2.190 динара за таблице и 1.314 динара за саобраћајну дозволу.

МОЖЕ СА ОВЛАШЋЕЊЕМ

И даље је могуће избећи одлазак у МУП по регистрациону налепницу ако за то ангажујете неку од бројних агенција које пружају услуге регистрације возила.

– Ми и даље уз одговарајуће овлашћење „доносимо налепницу“ – кажу нам у једној београдској агенцији.

Цена ове услуге је од 1.000 до 3.000 динара.

П. ЖИВКОВИЋ, Новости

Актуелно

Војни синдикат Србије: МУП поднео прекршајну пријаву против синдиката и нашег председника Новице Антића

Београд – Војни синдикат Србије саопштио је да је МУП против тог синдиката и његовог …

МАРИЋУ ОН ЈЕ СРБИМА ВАДИО ОЧИ! Заказан протест испред ТВ Хепи због интревјуа са Харадинајем

Иницијатива „НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“ сматра да је након изрежиране епизоде са Марком Ђурићем, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons