fbpx

Вучићев тајкун Мирољуб Aлексић отпустио раднике у Aранђеловцу

0
(0)

Након јавних претњи да ће отпустити раднике хотела „Извор“ у Аранђеловцу, тајкун Мирољуб Алексић је то и урадио и отпустио 34 радника хотела „Извор“.

Истински разлог отпуштања, а под изговором „технолошки вишкови“ јесте освета грађанима Аранђеловца због супротстављања про(е)даје дела парка и „Старог здања“ поменутом тајкуну. После укидања повластица за „Аква парк“ које су аранђеловчани годинама уназад имали, овај тајкун са веома сумњивим пореклом имовине је отишао и корак даље, па је одлучио да 34 радника остави без посла.

То је одговор „увређеног“ тајкуна на то што му грађани Аранђеловца не дозвољавају монопол на туризам.

Са друге стране, да подсетимо, бахати тајкун који је у великој љубави са Александром Вучићем и присуствовао је многим његовим митинзима, власник је тзв. „Алцо гроуп”-е.

У оквиру „Алцо гроуп”-е послују фабрике „Пионир“ из Суботице, „Хисар“ из Прокупља, „Типопластика“ из Горњег Милановца, хотели „Извор“, „Слобода“, „Мастер“, „Парк“, и „Торник“, компаније „Цобеx” и „Југотехна Еxпорт-Импорт”, пројектантски биро “Наш стан“ и часопис „Туристички свет“.

Такође, тајкун Мирољуб Алексић је и власник фирме „Алфа-плам“.  Логично питање које се поставља јесте на који је начин тајкун Алексић за врло кратко време постао власник свих ових фирми? Одакле му новац да их купи? Прави одговор лежи у чињеници на којој Двери инсистирају годинама уназад, а то је Закон о пореклу имовине свих политичара и тајкуна од 1989. године до данас.

Такође, овом приликом би поставили и неколико директних питања Мирољубу Алексићу:

  1. Зашто је хотел „Извор“ у току градње неколико пута рушен и поново прављен? Да ли је то чињено ради прања новца из нелегалних токова?
  2. Да ли је истина да је предузеће „Алфа плам“ из Врања морао да купи по наговору републичких власти како би „купили“ социјални мир на југу „Србије“?
  3. Да ли би он лично подржао усвајање Закона о пореклу имовине свих политичара и тајкуна од 1989. године до данас?

Информативна служба Двери у Аранђеловцу

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Смедерево: Скоро 400 радника Фабрике каблова ПКЦ добило отказе преко СМС-а

5 (4) Отпуштени радници фабрике каблова ПКЦ у Смедереву тужиће агенцију за привремено запошљавање „Тренквалдер“ …

Кинеско „Горење” гаси 2.200 радних места, у Ваљеву без посла остају само запослени на одређено време

0 (0) Ваљево – Поводом информације словеначке јавне телевизије да компанија „Горење” због последица пандемије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *