Вучићева МЕГАТРЕНД Србија! Голе мегатрендуше у српској дипломатији

0
(0)

Голишава саветница Вања Хаџовић добила је достојну наследницу у Министарству спољних послова.

На њено место дошла је Марија Грујић чије фотографије су красиле насловне стране мушких магазина. Изгледа да на случају Вање Хаџовић и причи која је данима интригирала домаћу јавност и коју су потом пренели и поједини светски медији, министар Иван Мркић и надлежни у Министарству спољних послова баш ништа нису научили. Мало након што је Хаџовићева самостално одлучила да напусти МСП, место у прес служби заузела је Грујићева. Занимљиво, и она као и Хаџовићева има диплому Мегатренд универзитета.

– Једноставно се појавила, без конкурса, не знамо ни по ком закону је примљена. Она, притом, није једина – каже извор “Блица” из МСП-а.

Поред Грујићеве у прес служби МСП-а недавно је запослена Невена Љубић Лојовић, глумица која је имала ролу у серији “Село гори, а баба се чешља” која се приказивала на јавном сервису. У њеној биографији стоји да је одувек знала да ће глума бити њен позив. Дипломирала је на Академији лепих уметности у класи Небојше Брадића.

– Шест година се бавила спортским плесом и такмичила се у свим категоријама. Велика страст, поред вербалног театра јој је певање и плес па зато једва чека да се окуша и у музичком позоришту, стога похађа часове певања и има свог корепетитора – стоји у биографији.

У МСП кажу за “Блиц” да је Лојовићева запослена на одређено време, док се Грујићева налази на пробном раду.

– Обе раде на управним пословима у прес служби МСП. Немају дипломатски статус, нити дипломатско звање – наводе у МСП. У Мркићевом министарству истичу да су “њихов пријем и радни однос у МСП у складу са одговарајућим одредбама Закона о државним службеницима, који, између осталог, прописује да се радни однос на одређено време може засновати због повећаног обима посла”.

– Њихов радни однос не може да прерасте у радни однос на неодређено време и није у супротности са Законом о изменама и допунама Закона о буџетском систему – тврде у МСП.

На наше питање како се уопште догодило да уђу у ову институцију, у МСП кажу да су и Грујићева и Лојовићева “имале препоруке”, не желећи да прецизирају ко их је препоручио.

 

Блиц

фото: РАС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић распродаје државу да би нахранио напредни мафијашки клан

5 (6) Тужитељка Доловац вероватно има своје разлоге за невидљивост и неадекватан рад. Надам се …

ВУЧИЋ ОТВОРЕНО ИЗДАО РУСИЈУ: Шокантна анализа руског војног аналитичара

5 (5) Недавно је Београд ужасно увређен објавом коју је на Фејсбук објавила портпаролка руског …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *